AcasăPoliticaFostul ministru Nita a aflat ca procuorii i-au pus sechestru pe o...

Fostul ministru Nita a aflat ca procuorii i-au pus sechestru pe o parte din bunuri

Procurorii spun ca deputatul Constantin Nita a folosit banii pentru partid

Inceput de saptamana cum nu se poate mai prost pentru fostul ministru al Economiei din Guvernul Ponta. Constantin Nita a aflat de la procurori ca i-au fost pus sechestru asigurator pe o parte a averii, masura fiind dispusa in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta.

De altfel, acesta a fost si motivul pentru care Nita a fost citat, luni, la DNA, in conditiile in care se prezentase si vinerea trecuta in fata anchetatorilor anticoruptie. La plecarea de la sediul DNA, acesta a declarat ca, desi, respecta munca procurorilor, are dreptul la aparare. „Am dreptul sa ma apar. Si o voi face pana in panzele albe. Fie la instantele nationale, fie la cele internationale”, a subliniat fostul membru al Guvernului, actualmente parlamentar.

Detalii in privinta masurii asiguratorii dispuse in cazul fostului ministru social-democrat am aflat din directia DNA-ului, care a informat, intr-un comunicat, faptul ca sechestrul vizeaza bunuri imobile aflate in proprietatea deputatului „pana la concurenta sumei de 435.823 lei, reprezentand obiectul infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina inculpatului”, dar si ca „aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si pentru garantarea executarii cheltuielilor judiciare”.

Totodata, procurorii subliniaza ca „din probatoriu a rezultat ca suma respectiva a fost primita de inculpatul Nita Constantin de la un om de afaceri, in doua transe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, in schimbul exercitarii influentei sale asupra primarului unui municipiu si a promisiunii ca interveni pe langa acesta pentru a-l determina sa agreeze semnarea si buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri”.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger