AcasăPoliticaFostul ministru, inaintea audierilor din Comisia Juridica: "Nu putem intr-o tara sa...

Fostul ministru, inaintea audierilor din Comisia Juridica: „Nu putem intr-o tara sa ne gandim ca… corupta coruptilor era Elena Udrea”

Udrea ”a scăpat” un blestem după sentință: ”A fost un șoc”

Dupa ce a trecut pe la politie, respectand conditiile controlului judiciar sub care se afla, Elena Udrea a ajuns la Parlament cu aproape doua ore inainte de a incepe sedinta Comisiei Juridice a Camerei, in care se analizeaza cele trei noi solicitari ale DNA in cazul sau.

Si, pana sa intre in sala in care si-a putut studia dosarul, in conditiile in care, in ziua precedenta, a rasfoit cele sapte volume mai bine de sase ore, pentru a afla ce anume au trecut in ele procurorii DNA, care o cerceteaza intr-o noua cauza, a treia, Udrea a facut cateva precizari, printre care si faptul ca va merge la sedinta Comisiei, pentru a-si spune punctul de vedere.

„Demersurile anticoruptie, care sunt binevenite (…) sunt utile, dar nu au legatura cu ce mi se intampla mie. Nu putem intr-o tara sa ne gandim ca… corupta coruptilor era Elena Udrea. Sa fim seriosi”, a sustinut fostul membru al Executivului, amintind ca ministerul in fruntea caruia se afla avea al noualea buget, ca valoare, din tot Guvernul.

Intrebata, insa, daca e de parere ca dosarul sau – respectiv cererea DNA privind retinerea si arestarea- ar avea vreo legatura cu revenirea in politica a fostului presedinte Basescu, si cu faptul ca va prelua sefia PMP, Udrea a admis ca „e o coincidenta foarte ciudata”, mentionand ca orice e posibil. „Data trecuta m-au arestat cu trei zile inainte de Congresul PMP. Acum iarasi se incearca arestarea, cu trei zile inainte de Congresul PMP. Cred ca acest Congres PMP imi aduce ghinion. O sa le recomand sa nu mai faca congrese”, a constatat fostul ministru, pe care procurorii il acuza de mai multe fapte de coruptie, intr-un nou dosar, al treilea deschis pe numele sau.

Va reamintim ca membrii Comisiei Juridice urmeaza sa se reuneasca in cursul acestei zile, de la ora 11.30. Vor fi trei buletine de vot- cate unul pentru fiecare solicitare a procurorilor DNA, respectiv de incuviintare a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva. In ciuda acestui fapt, dupa cum a explicat, zilele trecute, vicepresedintele acestei comisii, social-democratul Ciprian Nica, deputatii juristi vor intocmi doar doua rapoarte -unul in cazul cererii de urmarire penala si celalat pentru solicitarea de retinere si arestare preventiva, aceste raporate urmand sa fie remise Biroului Permanent, inaintea votului din plen, programat pentru saptamana viitoare. E important de amintit si faptul ca avizele Comisiei Juridice sunt consultative, plenul avand puterea decizionala suprema.

Pana sa inceapa sedinta, insa, Udrea si avocatii sai au dreptul sa mai studieze continutul celor sapte volume ale dosarului. De aceasta data, fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii este acuzata, printre altele, de luare de mita, trafic de influenta, dar si spalare de bani si fals in declaratii de avere.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger