AcasăPoliticaFostul ministru Alexandru Athanasiu, in fata procurorilor

Fostul ministru Alexandru Athanasiu, in fata procurorilor

Procurorii au vrut sa stea de vorba cu fostul ministru al Educatiei din Guvernul Nastase, in privinta unor aspecte ce tin de dosarul „Microsoft 2”, motiv pentru care Alexandru Athanasiu a fost citat la DNA.

UPDATE – S-a aflat ca motivul pentru care Athanasiu a fost chemat la DNA a fost acela de a i se comunica faptul ca a fost pus sub acuzare, asemeni celor doi fosti sefi din cadrul Microsoft Romania.

La finele celor aproape doua ore in care s-a aflat in sediul procurorilor, Athanasiu a precizat ca nu a dat declaratii in acest dosar si ca suspiciunea ce planeaza in dreptul numelui sau este de abuz in serviciu. „Nu (…) eu nu sunt un om mizerabil, adica nu denunt””, a fost raspunsul categoric al lui Alexandru Athanasiu, intrebat daca ar lua in calcul un eventual denunt.

„Nu este normal ca cei care au furat in aceasta tara (…) din banul public enorm sa rada de fraieri ca mine care stau acum sa dau explicatii”, a declarat Athanasiu, cu referire la Florica, afaceristul care a facut denuntul in primul dosar „Microsoft”.

Tot fostul ministru a explicat faptul ca inca nu s-a stablit un prejudiciu in cauza de fata.

–––

Cel mai clar semn ca ancheta in dosarul „Microsoft 2” s-a reluat in forta este faptul ca -pe langa doi fosti directori in cadrul Microsoft Romania, care au ajuns in prima parte a zilei in fata anchetatorilor anticoruptie – si un fost ministru din randul celor 9 pentru care s-a cerut aviz, in urma cu doi ani, in vederea inceperii urmaririi penale, a dat ochii cu procurorii inainte de pranz.

Inainte sa intre sa discute cu procurorii, Athanasiu a insistat ca n-a semnat un contract in privinta licentelor informatice aflate in vizorul procurorilor. „Sunt pregatit de orice, dar cand esti nevinovat… N-am semnat niciun contract, am semnat o Hotarare de Guvern care prevedea ca se acorda gratuit licente pentru computerele din scoli”, a declarat fostul ministru al Educatiei. Alexandru Athanasiu a adaugat si faptul ca ar fi fost vorba despre 110.000 de licente, pe care „le-a dat gratuit secretariatul general al guvernului, dl Bejinariu”.

Cititi si: Dosarul Microsoft revine in prim plan: Fost director general, la DNA

Va reamintim ca, in 2014, procurorii au cerut aviz pentru 9 ministri ai Educatiei, Comunicatiilor si Finantelor, printre ei Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Daniel Funeriu sau Alexandru Athanasiu, in vederea inceperii urmaririi penale.

275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger