AcasăPoliticaFostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv la inchisoare

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv la inchisoare

Lovitura grea pentru fostul reprezentant al Parlamentului European. In ciuda faptului ca a respins vehement acuzatiile aduse la adresa sa de catre procurorii anticoruptie, Severin a aflat ca magistratii au decis condamnarea lui la patru ani de inchisoare si ca nu ii mai raman cai de atac a hotararii.

Dupa ce in urma cu doua zile ramasesera in pronuntare, judecatorii Curtii Supreme au anuntat, miercuri dupa-amiaza, hotararea definitiva in dosarul in care Severin a fost acuzat de DNA de trafic de influenta si luare de mita. Fostul sef al Ministerului de Externe a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, condamnare mai mare comparativ cu cea decisa de instanta in prima instanta, respectiv de 3 ani si 3 luni de detentie, cu executare. Ceea ce inseamna ca, in curand, politicianul va ajunge in custodia oamenilor legii.

Asadar, in ciuda faptului ca, inca de la aparitia acuzatiilor, dar si pe toata durata judecarii dosarului, care fusese trimis in instanta inca din toamna lui 2013, Severin si-a sustinut constant nevinovatia, judecatorii au fost de alta parere. De altfel, recent, prin intermediul unei inregistrari video, postate pe contul personal de Facebook, politicianul a transmis urmatorul mesaj: „Curand se va consuma farsa judiciara romaneasca declansata pe baza unei farse jurnalistice straine, fara a mi se fi ingaduit o singura proba in aparare. Nu-mi este frica de cruce (…) le pot acorda iertare calailor in roba (…) oricat de lunga va fi noaptea, ziua ii va urma”.

La momentul trimiterii sale in judecata, anchetatorii anticoruptie anuntau, printre altele, ca „in perioada decembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Severin Adrian, in calitate de membru in Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte”, dar si ca „in contextul discutiilor din perioada ianuarie – martie 2011, inculpatul Severin Adrian le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta”.

author avatar
Cristina Stefan
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger