AcasăPoliticaFostii pedelisti, incolonati de Blaga la DNA

Fostii pedelisti, incolonati de Blaga la DNA

Dosarul in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta si care priveste finantarea campaniei PDL i-a adus, ieri, pe trei lideri portocalii in fata anchetatorilor DNA.

Emil Boc, Adriean Videanu si Ion Ariton au fost audiati in ancheta finantarii PDL in perioada 2009-2012 din bani publici, transferati de la companii de stat catre firmele unor clienti politici ai formatiunii. La momentul faptelor cercetate de procurori, Emil Boc era premier si presedinte al PDL, in vreme ce Ion Ariton si Adriean Videanu erau ministri ai Economiei.

In acelasi dosar, Vasile Blaga, la vremea aceea secretar general al PDL, si Gheorghe Stefan, sunt cercetati penal si au sechestru pe avere, in cazul lui Blaga, pe bunuri in valoare de 700.000 euro, cat este considerat prejudiciul in ceea ce-l priveste. Blaga a demisionat din functia de copresedinte PNL si s-a retras de pe listele electorale ale liberalilor pentru alegerile din 11 decembrie. Acestia sunt acuzati ca ar fi numit oameni in functii cheie, pentru a strange bani negri pentru Partidul Democrat-Liberal de la oamenii de afaceri interesati de contracte cu statul. Asa ar fi adunat 25 de milioane de lei, spun procurorii.

author avatar
Nicole Ionescu
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger