AcasăPoliticaFost senator, retinut de DNA. Cancescu, propus spre arestare

Fost senator, retinut de DNA. Cancescu, propus spre arestare

Procurorii anticoruptie brasoveni au dispus o serie de masuri la adresa unui fost parlamnetar, dar si a mai multor alesi locali.

Concret, au dispus retinerea pentru 24 de ore a fostului senator si, respectiv, consilier judetean, Sebastian Grapa, pe care il suspecteaza de dare de mita in forma continuata, dar si complicitate la abuz in serviciu, precum si a unui afacerist, la randul sua fost consilier judetean – Gavril Matei. Acesta din urma este acuzat de dare de mita, in forma continuata si complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata. De asemenea, o masura similara a fost luata si in cazul lui Claudiu Cornea, pe care procurorii il acuza de dare de mita, in forma continuata, presupuse fapte care ar fi fost comise in intervalul in care barbatul era consilier judetean.

Toti cei trei urmeaza sa fie prezentati, miercuri, instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ramane de vazut ce anume vor decide magistratii de la Tribunalul Brasov.

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca anchetatorii DNA s-au adresat aceleiasi instanta cu o alta propunere de arestare preventiva, de aceasta data formulata de numele fostului sef al Consiliului Judetean Brasov, si ex lider al filialei locale a PNL-ului, Aristotel Cancescu. Politicianul este suspectat de luare de mita in forma continuata si abuz in serviciu.

Procurorii sustin, printre altele, ca „in contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian, in calitate de presedinte al filialei judetene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse intre 220.000 lei si 15.000 lei pentru a-i pune pe acestia pe lista de candidati pentru un post de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Brasov.

Astfel, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a primit de la urmatorii inculpati urmatoarele sume de bani:

– de la inculpatul Grapa Sebastian a primit suma de 170.000 lei;

– de la inculpatul Cornea Claudiu a primit suma de 100.000 lei;

– de la inculpatul Soneriu Valentin Olimpiu a primit suma de 60.000 lei;

– de la inculpatul Matei Gavril a primit suma de 50.000 lei;

– de la inculpatul Sandru Razvan Ovidiu a primit suma de 50.000 lei;

– de la inculpatul Ungureanu Vasile a primit suma de 40.000 lei;

– de la inculpatul Craciun Dragos Romulus a primit suma de 15.000 lei”.

Anchetatorii sustin si ca politicianul ar fi primit, in total, de la cei 7 acuzati 485.000 lei. „Toate sumele de bani au fost predate personal sau printr-un intermediar la casieria partidului de catre cei sapte inculpati, fara ca acestia sa primeasca documente justificative. Suma de bani mentionata anterior a fost folosita in campania electorala din anul 2012. Ulterior, toti cei sapte inculpati au fost alesi consilieri judeteni in cadrul Consiliului Judetean Brasov”, au mai mentionat procurorii.

sursa foto: newsbv.ro

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger