AcasăPoliticaForfota la Parlament: alesii neamului isi preiau mandatele

Forfota la Parlament: alesii neamului isi preiau mandatele

E o zi plina la Palatul Parlamentului, cel putin la nivel administrativ, avand in vedere ca noii senatori si deputati s-au oprit deja, cu zecile, la sediul Legislativului, pentru a face primii pasi necesari preluarii mandatelor obtinute in urma votului din 11 decembrie.

Drept urmare, e forfota la Parlament. Atat noii alesi ai neamului, cat si senatorii si deputatii care nu se afla la prima reprezentare in Legislativ, au venit pentru a completa o serie de documente, dar si pentru a face poze, elemente necesare preluarii mandatelor. Acesti pasi se fac in cursul zilei de luni, avand in vedere ca seful statului a anuntat inca de la finele saptamanii trecute ca mari la ora 12 va convica noul Parlament.

Procedurile au fost bifate si de liderul PSD, care a obtinut un nou mandat de ales al neamului, la Teleorman. Dragnea a laudat organizarea, despre care a spus ca e „foarte buna”, ceea ce implica un timp scurt cu rezolvarea chestiunilor administrative, dar totodata a desfiintat planul liberalilor de a cere invalidarea mandatului sau de deputat, recent obtinut. „Mi se pare o abordare ridicola, comisia de validare a acestui nou Parlament nu poate analiza decat daca au fost respectate criteriile de integritate (…) si daca acest mandat a fost obtinut prin frauda electorala (…) arata ca inca mai sunt cei care nu au inteles ce s-a intamplat duminica si sa respecte votul”, a  replicat Liviu Dragnea in chestiunea contestarii mandatului sau.

Va reamintim faptul ca noul Parlament va avea 465 de reprezentanti, dintre care 329 de deputati. Cele mai mute mandate, 221 au fost obtinute de social-democrati, care, va amintim, fac alianta cu ALDE, urmati fiind de PNL si USR.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger