AcasăPoliticaFlorin Iordache, interimar la sefia Camerei pana la toamna/ Ponta: Perfect!

Florin Iordache, interimar la sefia Camerei pana la toamna/ Ponta: Perfect!

Decizie neasteptata in privinta succesorului lui Zgonea la sefia Camerei. Social-democratii nu vor face prea curand o propunere pentru aceasta functie, astfel ca sunt foarte mari sanse ca actualul vicepresedinte al Camerei, care asigura deja interimatul la sefia acestui for, sa detina prerogativele care ii revin celui de-al treilea om in stat pana la toamna, mai exact pana la alegerile parlamentare.

In asteptarea anuntarii, din directia conducerii PSD, a numelui viitorului presedinte al Camerei si dupa ce inaintea inceperii acestei sedinte spusese ca va candida la aceasta functie doar daca va avea sustinerea lui Dragnea, Ponta a lamurit – dupa ce a iesit de la intrunirea in cauza- cum anume vor sta lucrurile in aceasta privinta. „Liviu n-a sustinut pe nimeni (…) nu-i nicio cearta in PSD”, a subliniat Ponta.

Pana in toamna, Iordache conduce Camera Deputatilor (foto: gazetanoua.ro)

Fostul premier a fost cel care a si explicat ce anume s-a decis in cadrul intrunirii din aceasta dupa-amiaza. „Dl Dragnea a propus, pana la alegerile din noiembrie (…) sa nu fie nimeni presedinte la Camera si in BP vor asigura conducerea (…) Liviu a venit cu propunerea sa nu fie nimeni. Perfect!”, a lamurit Victor Ponta.

„Astazi unii dintre noi trebuie sa dea un test de rabdare, de inteligenta, de maturitate, de responsabilitate”, anunta, zambind, Liviu Dragnea, inaintea sedintei in care avea sa se dezbata propunerea pe care seful PSD avea sa o faca in interiorul partidului si despre care s-a rezumat sa spuna, fara sa faca vreo nominalizare, ca „sigur o s-o accepte” ai sai colegi.

Ulterior, seful PSD a revenit cu precizari. „Nu consider ca acum aceasta functie este esentiala si merita atata patimi, atatea discutii, dezbateri. Obiectivul meu este sa castigam alegerile parlamentare (…) am nevoie de toti oamenii langa mine, in campania electorala. (…) in ultima perioada au fost vehiculate nume pentru aceasta functie – Ponta, Plumb, (…) Iordache (…) Decizia noastra este sa mergem pana la finalul mandatului acestui Parlament cu interimar”, a precizat Dragnea, la finele sedintei CExN.

author avatar
Cristina Stefan
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger