AcasăPoliticaFlorin Georgescu, premierul lui Dragnea

Florin Georgescu, premierul lui Dragnea

Florin Georgescu e decis sa taie drastic cheltuielile institutiilor de stat

 

In PSD se discuta deja despre componenta viitorului Guvern. Surse din PSD ne-au comunicat ca se anunta schimbari importante fata de actuala compozitie a Cabinetului.

Liviu Dragnea le-a transmis membrilor conducerii ca doreste sa deschida partidul si astfel sa scape de presiunea unor grupuri pana acum lasate in afara guvernarii. Orlando Teoodorovici, Nicu Banicioiu si Rovana Plumb, oameni ”afiliati” taberei lui Ponta, au primit deja asigurarea sefului PSD ca vor face parte din noul Guvern, ba chiar vor primi ministere importante, cum ar fi Finantele, Sanatatea si Fondurile Europene. Evident, in noul cabinet se vor gasi obligatoriu apropiatii lui Liviu Dragnea: Carmen Dan (Interne), Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Olguta Vasilescu (munca) si Mihai Tudose (Economie). Conform unor informatii din interiorul ALDE, Calin Popescu Tariceanu s-a inteles deja cu Dragnea ca, in viitorul Guvern, ALDE sa detina aceleasi portofolii, care sa fie ocupate de aceleasi persoane.

Diplomatii si reprezentantii europeni, in noul Guvern

Totodata, Dragnea vrea sa completeze Guvernul cu personalitati recunoscute, nu neaparat din interiorul partidului. Una dintre acestea va ocupa chiar pozitia de prim-ministru. Este vorba despre prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. Georgescu a fost membru PSD si a ocupat, in trecut, portofolii ministeriale. Este unul dintre cei mai buni finantisti pe care ii are Romania.  Dragnea spera ca Georgescu va avea capacitatea si autoritatea in Guvern pentru a implementa programul de guvernare, care a ramas deja in urma. Echipa va fi completata cu nume de diplomati sau reprezentanti europeni, ca Sorin Ducaru, Sorin Moisa si Simona Miculescu.

author avatar
Andrei Coman
1.038 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger