AcasăPoliticaFiscul cere poprirea conturilor vicepremierului Constantin

Fiscul cere poprirea conturilor vicepremierului Constantin

Situatie fara precedent, cel putin pentru actualul Executiv. Vicepremierul Daniel Constantin, nimeni altul decat co-presedintele ALDE, a ajuns in vizorul Fiscului.

Concret, reprezentantii Agentiei Nationale de Administarre Fiscala s-au adresat instantei, cerand unda verde de la magistrari in vederea institurii popririi conturilor ministrului Mediului. Mai exact, obiectul demersului ANAF-ului, dupa cum se mentioneaza pe portalul instantei, este „validare poprire mentinere poprire”

Este o cauza inregistrata in penultima zi a lunii trecute, adica luni, 27 februarie, la Sectia Civila a Judecatoriei Buftea.

Demersul ar viza recuperarea unei parti din prejudiciul stabilit in cadrul dosarului privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a primit o sentinta definitiva de 10 ani de inchisoare. Constantin, fostul lider al Partidului Conservator, fondat de Voiculescu, Constantin s-a imprumutat de la fostul senator cu 295.000 de euro, suma pe care urma so returneze esalonat.

Pentru cei care nu au cunostinte de specialitate, explicatia termenului „poprire” este urmatoarea, conform DEX-ului: „masura dispusa de o instanta judecatoreasca de indisponibilizare a unor sume de bani ori a unor produse datorate debitorului de catre o persoana, urmand ca ele sa serveasca platii creditorului dupa validarea popririi”.

sursa foto: Facebook/Daniel Constantin

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger