AcasăPoliticaFetele din nationala de handbal a Romaniei, premiate de Guvern dupa reusita...

Fetele din nationala de handbal a Romaniei, premiate de Guvern dupa reusita de la Mondiale

sursa foto: gov. ro

La doar cateva zile de cand au obtinut locul trei la Mondialele din Danemarca, handbalistele antrenate de suedezul Tomas Ryde vor fi premiate de catre seful Executivului, in cursul acestei zile, la Palatul Victoria, pentru reusita lor. La fel si staff-ul tehnic al nationalei de handbal -senioare.

UPDATE: Cristina Neagu – cel mai bun marcator la Mondialele din Danemarca – si colegele sale de la nationala de handbal, precum si presedintele federatiei de profil, Alexandru dedu, au fost, miercuri, oaspetele premierului si ai membrilor Guvernului.

sursa foto: gov. ro

Dacian Ciolos le-a felicitat pe sportive si le-a urat sa aiba rezultate cat mai bune. „Vreau si eu sa va multumesc pentru bucuria pe care ne-ati adus-o in suflet. (…) Felicitari pentru modul in care v-ati batut si mai ales, mai ales felicitari pentru modul in care ati stiut sa faceti o echipa si sa mergeti pana la capat cu spiritul acesta de echipa si sa demonstrati ca orice rezultat poate sa fie intors atunci cand valorile care sunteti, individuale, stiu sa-si puna energia si pentru a lucra in echipa. Pe mine cel putin asta m-a impresionat cel mai mult din meciurile pe care le-am urmarit la acest campionat mondial, modul cum ati finalizat in glorie aceasta competitie, chiar daca ati jucat pentru locurile trei si patru. (…) Oricum, indiferent ce se va intampla, eu sunt convins ca o sa va calificati, o sa mergeti mai departe la Jocurile Olimpice si ca o sa veniti cu rezultate foarte bune”, le-a transmis premierul jucatoarelor din selectionata Romaniei de handbal senioare.

[youtube]hXsF4oVKYj4[/youtube]

(captura Facebook/Federatia Romana de Handbal)

Fetele  -care au reusit un meci fantastic contra Norvegiei, in ciuda faptului ca au pierdut infruntarea care le-ar fi adus calificarea in marea finala, dar care, gratie vitoriei din meciul cu Polonia – scor 31-22- au incheiat competitia pe locul 3, obtinand bronzul mondial la senioare, vor fi premiate in cadrul unei ceremonii ce va incepe la ora 13.

De altfel, dupa cum reiese privind agenda publica de lucru a Guvernului, publicata pe site-ul institutiei, printre proiectele ce vor fi analizate in cadrul sedintei saptamanale a Executivului, care a inceput in urma cu aproximativ o ora, se afla si hotararea privind suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului si Sportului, din Fondul de rezerva al Guvernului, in vederea premierii atat a sportivelor din locul de handbal feminin- senioare, cat si a  colectivului tehnic, pentru bronzul obtinut la Campionatul Mondial desfasurat recent in Danemarca, prima medalie mondiala obtinuta dupa un deceniu de pauza.

author avatar
Cristina Stefan
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger