AcasăPoliticaFara precedent. Al doilea om in stat, apel catre parlamentari in privinta...

Fara precedent. Al doilea om in stat, apel catre parlamentari in privinta cererilor DNA

O cerere venita din directia liderului Senatului, respectiv a celui de-al doilea om in stat, a iscat si continua sa provoace ample comentarii inca de seara trecuta, de cand „”apelul” facut public de catre Calin Popescu Tariceanu a ajuns la urechile opiniei publice.

Convins ca „DNA nu mai slujeste demult Justitia” si ca a devenit „prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii”, Tariceanu considera ca a gasit o varianta de aplicat, pana la alegerile parlamentare, cat sa nu se mai intample „scenariul si campania” pentru locale. Cand, DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi”.

Astfel ca, prin intermediul unui comunicat, pe care l-a semnat in calitatea sa de presedintele Camerei Superioare a Legislativului -si nu de lider ALDE -, Tariceanu se adreseaza deopotriva senatorilor si deputatilor, cerandu-le, practic, „sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, motivandu-si demersul prin faptul ca daca tot e vorba de cazuri vechi de acum 5-8 ani, „inseamna ca nu este nicio urgenta si ele pot sa mai astepte ca viitorul Parlament sa se pronunte”.

Pe langa argumentele prezentate anterior, Tariceanu a mai tinut sa sublinieze un aspect, si anume ca nu a formulat aceasta cerere adresata parlamentarilor cu gandul la o formatiune politica sau la un politician anume, ci la principii. „Doresc sa se inteleaga foarte clar ca acest apel nu are niciun fel de legatura cu aparteneta politica a politicienilor vizati de DNA sau cu relatiile interumane la un moment dat. Eu apar de mai multa vreme niste principii, cum ar fi principiul separatiei puterilor in stat, indiferent de numele celui in cauza: Elena Udrea, Victor Ponta sau altii”, concluzioneaza Tariceanu.

140 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger