AcasăPoliticaExplozii la Bruxelles. Iohannis: "Suntem ingroziti si intristati"

Explozii la Bruxelles. Iohannis: „Suntem ingroziti si intristati”

Seful statului a vorbit despre evenimentele tragice de la Bruxelles, soldate cu mai multi morti, dar si cu zeci de persoane ranite.

Intr-o prima faza, Klaus Iohannis a facut referire la episoadele care au zguduit inima Belgiei, in aceasta dimineata, in cadurl unei alocutiuni pe care a avut-o, la Cotorceni, cu prilejul unei ceremonii de marcare a Zilei internationale a Francofoniei. „In aceasta dimineata, la Aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morti si raniti. Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist. Noi suntem ingroziti si intristati, si folosesc acest prilej pentru a exprima intreaga compasiune si condoleante celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene, poporului, si cred ca este, daca se confirma ipoteza unui atentat, un eveniment care ne arata ca terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari evolutia de la Bruxelles”, le-a transmis Klaus Iohannis celor prezenti la evenimentul gazduti de Cotroceni, in debutul discursului sau.

Ulterior, presedintele a postat si pe Facebook un mesaj in privinta tragediei care a zguduit capitala belgiana. „Exploziile care au avut loc in aceasta dimineata la Bruxelles reprezinta o tragedie cutremuratoare pentru Belgia si pentru intreaga Europa. Transmit condoleante si imi exprim intreaga compasiune fata de cei afectati de acest incident, fata de poporul si autoritatile belgiene. Terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati de atacurile tot mai dese din ultima vreme si, acum mai mult ca oricand, trebuie sa fim solidari si sa luptam cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, considera primul om in statul roman.

Va reamintm ca pana la aceasta ora se vehiculeaza faptul ca 10 oameni au pierit si peste 30 de persoane au fost ranite, in urma exploziilor care au zguduit aeroportul belgian, dar si o statie de metoru din apropierea insitutiilor europene din Bruxelles.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger