Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Explicatii dupa valul de audieri: DNA ancheteaza “deposedarea statului” de peste 900 de de imobile din Timisoara

Explicatii dupa valul de audieri: DNA ancheteaza “deposedarea statului” de peste 900 de de imobile din Timisoara

Autor:

La scurta vreme de cand atat actualul, cat si fostul edil al Timisoarei paraseau sediul DNA-ului, din Bucuresti, anuntand ca au calitatea de suspecti intr-un dosar in care se investigheaza vanzarea catorva sute de imobile nationalizate aflate pe raza orasului de pe Bega, din directia institutiei conduse de Laura Kovesi s-a anuntat, oficial, care anume sunt acuzatiile in cauza de fata.

 

dna Explicatii dupa valul de audieri: DNA ancheteaza deposedarea statului de peste 900 de de imobile din TimisoaraProcurorii vorbesc de “deposedarea statului” de 967 de imobile si de un prejudiciu de circa 40 de milioane euro, si spun ca, pe langa cele 5 persoane despre care au anuntat vineri ca sunt suspecte in dosarul de fata, in aceeasi cauza sunt vizate si “alte persoane care, la data faptelor erau functionari in cadrul Primariei Timisoara”.

Concret, DNA anunta, intr-un comunicat, faptul ca atat fostul primar Ciuhandu, cat si actualul edil, Nicolae Robu, precum si un fost director in cadrul Primariei Timisoara, Martin Staia, sunt sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata.

De asemenea, se mentioneaza ca atat actualul viceprimar timisorean, Dan Diaconu, cat si fostul vice, Traian Constantin Stoia, sunt supectati de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mentiunile procurorilor cu privire la acuzatiile trecute in dreptul numelor celor 5:

“Din ordonantele intocmite de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:

In perioada 1996 – 2015, mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului.

Contextul desfasurarii activitatilor infractionale este urmatorul: in luna ianuarie 1996 a intrat in vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului in perioada regimului comunist.

Aceasta lege le dadea drept fostilor proprietari si mostenitorilor lor sa isi redobandeasca imobilele confiscate in mod abuziv de regimul comunist sau sa primeasca despagubiri pentru acele imobile.
Totodata, legea a dat dreptul chiriasilor sa cumpere imobilele in care locuiau, dar numai acelor chiriasi care dovedeau ca, la data intrarii in vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de inchiriere a acelor imobile si le ocupau la acea data.

Cu toate acestea, functionarii publici din cadrul primariei Timisoara au incheiat sute de contracte de vanzare-cumparare cu persoane influente in mediul social din municipiul Timisoara care nu au avut calitatea de chiriasi la data intrarii in vigoare a Legii 112/1995 si care, prin urmare, nu aveau nici un drept sa dobandeasca respectivele imobile.

Functionarii din cadrul primariei Timisoara au vandut in mod fraudulos imobilele persoanelor in cauza, la preturi modice stabilite in baza Legii 112/1995 si HG 20/1996, desi cunosteau ca respectivele dispozitii nu aveau nici o aplicabilitate in privinta acelor persoane.

Prejudiciul total cu referire la deposedarea statului de cele 967 de imobile este estimat la aproximativ 40 de milioane euro”.


1 Comentariu la Explicatii dupa valul de audieri: DNA ancheteaza “deposedarea statului” de peste 900 de de imobile din Timisoara

  1. costica

    Oferta senzationala: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:
    pacurarucostica1963@gmail com

    http://bit.ly/29ypMJN


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!