AcasăPoliticaEXIT-POLL-URI: PSD-ul, castigatorul alegerilor parlamentare

EXIT-POLL-URI: PSD-ul, castigatorul alegerilor parlamentare

Alegerile cu o miza politica uriasa, respectiv cine va detine puterea (legislativa) in urmatorii patru ani, s-au incheiat. Atentia majora merge acum, in mod firesc, inspre rezultate.

Iar dupa cum arata primele rezultate partiale, in speta cele oferite opiniei publice prin intermediul primelor exit-poll-uri -dupa inchiderea urnelor, adica dupa ora 21, la sediul Partidului Social Democrat s-ar putea deschide sampania, de vreme ce PSD-ul e cotat drept marele castigator al alegerilor parlamentare.

Fie ca unii le considera mai mult sau mai putin surprinzatoare, rezultatele evidentiate de exit-poll-urile prezentate de televiziunile de stiri indica PSD-ul drept partidul cu cele mai multe procente obtinute la scrutinul in urma caruia s-a desemnat componenta viitorului Legislativ , urmand sa se afle si cine va avea majoritatea parlamentara.

Astfel, Digi 24 a prezentat date oferite de IRES, conform carora PSD a obtinut cel mai multe procente, pe locul doi in optiunile electoratului clasandu-se liberalii, in timp ce USR-ul lui Nicusor Dan a obtinut un loc trei. Mai exact, la Camera Deputatilor lucrurile ar arata astfel: 45, 8%, 20, 8 % PNL, 9, 2% USR, in timp ce la Senat 45, 9% PSD, 20, 7%, PNL, 9, 3% USR.

Si Realitatea TV a prezentat o astfel de estimare, realizata de Sociopol, care arata PSD-ul in topul preferintei electoratului, la recent incheiatele alegeri parlamentare, urmat de liberali, mai exact 44, % PSD, 22% PNL si USR 10%.

Nu in ultimul rand, exit-poll-ul prezentat de Antena 3 (Curs-Avangarde) indica urmatoarele cifre: 45,5% PSD, 21, 7 %PNL si 8, 5% USR, la Camera Deputatilor si 45, 2% PSD, 21, 8 PNL, respectiv USR 8, 9 % la Senat.

Ar mai fi de spus ca datele privind prezenta la vot indicau o cifra putin peste 38%, cu aproximativ o ora inainte de inchiderea urnelor, la nivel national, si doar 40% la nivelul Capitalei. Dar si ca, pentru prima oara, in mediul urban prezenta la vot a fost mai mare, fata de cel rural.

author avatar
Cristina Stefan
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger