AcasăPoliticaEuroparlamentarii romani au analizat protestele, la Bruxelles

Europarlamentarii romani au analizat protestele, la Bruxelles

Mai multe nume cunoscute de pe scena politica autohtona au facut referire, joi, in Parlamentul European, la situatia din tara, indeosebi manifestarile de strada.

„Nimeni nu poate pune in discutia vocatia europeana a poporului roman. (…) Astazi, la Bucuresti, asistam (…)  la o incercare de rasturnare a unei puteri politice legitim alese. Ordonanta este realizata in acord cu prevederile Constitutiei romane. (…) Statul roman este motivat sa lupte impotriva coruptiei, dar batalia coruptiei nu inseamna in niciun caz o justitie abuziva. (…) Inclusiv DNA (…) a fost infiintata prin ordonanta de urgenta”, a subliniat, in plenul PE, Norica Nicolai (ALDE).

La randul lor, puncte de vedere pe marginea acestei situatii au exprimat, in PE, si Monica Macovei, dar si Cristian Busoi. „300.000 de romani au iesit in strada, doar aseara, in Bucuresti si in alte orase din Romania si Europa impotriva unor masuri de politica penala care ofera unor politicieni o aparare impotriva justitiei. (…) Nu strada incearca sa rastoarne un guvern legitim, ci politicienii de la guvernare considera ca daca au castigat alegerile (…) primesc privilegiul de a fi peste lege (…) Ce nu inteleg e ca (…) legea nu trebuie modificata dupa bunul plac”, a transmis Busoi, in plenul sedintei de la Bruxelles.

Intr-un minut si jumatate, Mircea Diaconu a facut referire, in Parlamentul European, atat la anchetarea sa, pe vremea cand era ministru al Culturii si senator, si a intrat in vizorul procurorilor, cat si la situatia actuala, in speta la situatia politica. „De-o vreme incoace, votul popular este modificat, (…) aruncat la cos (…) prin alte metode decat cele democratice”, a acuzat Diaconu, de la microfonul salii de plen. Totodata, insa, fostul ales al neamului, actualmente europarlamentar independent, a facut referire si la manifestarile de seara trecuta, subliniind ca Romania e un stat democratic si, drept urmare, are parghii pentru a rezolva chestiunea care a iscat nemultumiri si a scos oamenii in strada. „Este democratie in Romania, in clipa in care lumea iese afara in tara, nu se intampla nimic si pot sa-si spuna pasul, exista justitie in Romania, in clipa in care va fi transat acest diferend in justitie”.

428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger