AcasăPoliticaElicopter SMURD prabusit. Victimele accidentului, decorate post-mortem

Elicopter SMURD prabusit. Victimele accidentului, decorate post-mortem

Catre familiile si apropiatii celor patru oameni aflati la bordul elicopterului apartinand SMURD Iasi, aflat joi, in misiune in Republica Moldova se vor indreapta distinctiile post-mortem acordate sambata de catre seful statului.

Cei patru au pierit, joi, dupa ce aparatul de zbor cu care plecasera spre Cahul s-a prabusit, intr-o zona impadurita din raionul moldovenesc Cantemir, ianinte sa ajunga sa preia un pacient care avea nevoie de medici.

In onoarea lor si a sacrificiului de care au dat dovada, Klaus Iohannis a decis ca, la propunerea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu si, respectiv, al Internelor, Petre Toba, sa ii decoreze post-mortem pe medicul Dumea Mihaela, asistentul medical principal Sandu Adrian-Gabriel, pe comandorul Gavril Ilie Doru si pe capitan-comandorul Socae Constantin Voicu.

Din cate anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat, seful statului a conferit post-mortem Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, medicului Dumea Mihaela; Crucea Nationala „Serviciul Credincios” clasa a III-a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel; Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari comandorului Gavril Ilie Doru si capitan-comandorului Socae Constantin Voicu, in semn de omagiu „pentru inaltul profesionalism, umanismul si spiritul de sacrificiu dovedite in numeroase actiuni de salvare a vietilor omenesti, la care au participat in cadrul Serviciului Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) – Iasi”.

Cuvinte de lauda pentru devotamentul si pasiunea lor pentur meseria aleasa- cea de salvatori- au avut si colegii de breasla ai celor patru, carora le vine greu sa accepte sfarsitul cumplit de care au avut parte reprezentantii marii familii a lucratorilor din sistemul de interventii in situatii de urgenta.

Trupurile fara viata ale celor patru salvatori au fost aduse in tara in cursul zilei trecute, familiile si apropiatii pregatindu-se acum sa ii conduca pe ultimul lor drum. Durerea e cu atat mai mare si mai greu de suportat pentru cei dragi lor, cu cat in urma pilotului, a copilotului, a medicului si a asistentului au ramas cinci copii orfani.

sursa foto: isujis.ro

author avatar
Cristina Stefan
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger