AcasăPoliticaElena Udrea si Ioana Basescu au trecut pe la DNA. Udrea: "E...

Elena Udrea si Ioana Basescu au trecut pe la DNA. Udrea: „E un dosar facut sa fie trimis, in campanie, in judecata”

Atat fostul ministru al Turismului, cat si una dintre fiicele fostului preseidinte, cea mare, au dat ochii, in aceasta prima parte a zilei, cu procurorii anticoruptie.

In timp ce Udrea a avut cateva explicatii in privinta prezentei cauze aflate in atentia anchetatorilor anticoruptie, pe care nu s-a ferit sa le expuna in fata presei, Ioana Basescu a ales sa pastreze tacerea, ca si in precedentele dati in care a ajuns la DNA, si sa nu raspunda intrebarilor presei.

„Ca-n campanie, nicio zi fara DNA sau ICCJ, in ceea ce ma priveste”, a declarat, ironic, Udrea, inainte de a ajunge in fata procurorilor anticoruptie. Mai mult, fosta sefa a PMP – care intra in cursa pentru un nou mandat de ales al neamului, de aceasta data nu pe listele formatiunii amintite, ci in postura de independent- a adus in discutie si faptul ca nu exclude ca dosarul de fata sa ajunga in instanta chiar inainte de legislativele din decembrie.”Ma astept sa fie trimis in judecata, este un dosar facut sa fie trimis, in campanie, in judecata, 1 – ca sa ma intimideze pe mine si sa sa ma retrag, eventual, din politica, 2- sa-l afecteze pe Traian Basescu, fiind un dosar din campania electorala din 2009″, a tinut sa sublinieze, printre altele, actualul deputat.

Ioana Basescu, o noua oprire la DNA (foto: romaniatv.net)

Va amintim ca atat Elena Udrea, cat si Ioana Basescu, sunt vizate de acuzatii in acelasi dosar – cel privind campania prezidentiala din urma cu sapte ani. In timp ce fosta sefa de la Ministerul Turismului e suspectata de spalare de bani si instigare la luare de mita, fiica fostului sef al statului are de infruntat o banuiala privind instigarea la abuz in serviciu si, respectiv, la spalare de bani.

Ambele au fost plasate sub control judiciar, masura ce a fost prelungita, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care au fost chemate miercuri la DNA.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger