AcasăPoliticaElena Udrea, moneda de schimb pentru impacarea dintre Basescu si PDL

Elena Udrea, moneda de schimb pentru impacarea dintre Basescu si PDL

Doar trei pedelisti se bat pentru cinstea de a reprezenta partidul la prezidentialele din 2014: Catalin Predoiu, Gheorghe Falca (primarul Aradului) si Simona Cretu (consilier in CGMB).

Surse politice insista ca Elena Udrea va candida totusi la prezidentiale
Indiferent de planurile facute de pedelistii care cred in steaua lui Catalin Predoiu (foto jos), tot Traian Basescu muta piesele pe partea dreapta a esicherului politic
Catalin Predoiu

Conform statutului, Comisia de etica a PDL a validat, ieri, candidaturile respectivilor, ceea ce inseamna ca s-a declansat, practic, campania interna. Tinand cont de raportul de forte din PDL, este de asteptat ca Predoiu sa castige competitia si sa fie declarat prezidentiabilul democrat-liberalilor. Calitate care il va determina pe Predoiu sa nu-i lase pe pedelistii cu fundu-n balta (asa cum anuntase ca va face, daca va fi infrant in cursa interna), ci sa gireze in continuare guvernul din umbra al PDL. Iar conform gurilor rele din PDL, cam cu atat se va alege.

Catalin Predoiu, candidatul-iepure?

Ce-i care spun ca bucuria lui Catalin Predoiu va fi scurta se raporteaza la un scenariu (prezentat deja de ”National”) conform caruia Traian Basescu a decis sa parieze pe Elena Udrea la viitoarele prezidentiale. Ce te faci insa cand constati ca Udrea nu s-a inscris in cursa interna menita sa desemneze prezidentiabilul PDL? Simplu. Apelezi la detaliile suplimentare vehiculate deja in partidul condus de Vasile Blaga, detalii care povestesc despre o rocada Udrea – Predoiu prognozata sa aiba loc anul viitor. Amabili, pedelistii (care nu-l vad cu ochi prea buni pe ”intrusul” Predoiu) spun in continuare ca manevra este menita sa epuizeze munitia de campanie a prezidentiabilului Crin Antonescu, care va fi nevoit sa se incaiere pana atunci cu Catalin Predoiu. Mai mult, se nareaza ca scoaterea lui Predoiu din joc va coincide cu iertarea pe care Traian Basescu o va acorda PDL-ului, o iertare in ale carei ”anexe” va figura sustinerea Elenei Udrea in cursa pentru Cotroceni. Fara indoiala, intr-o tara ca Romania scenariile se pot schimba de la saptamana la saptamana, prin urmare ramane ca timpul sa confirme varianta Predoiu egal candidat-iepure. Iar pana atunci, remarcabile sunt afirmatiile facute de Cristian Preda (adept declarat al lui Basescu) si pesedistul Ilie Sarbu. Primul sustine ca Predoiu este ”exponentul” taberei pedeliste care ”se opune proiectului de unificare a dreptei” – ceea ce inseamna ca nu joaca de partea lui Basescu, in timp ce Sarbu insista ca Elena Udrea va candida ”cu siguranta” la prezidentiale. Quod erat demonstrandum.

author avatar
Simona Badulescu
1.942 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger