AcasăPoliticaElena Udrea, atacata de Cristian Preda: Nu are profil de prezidentiabil

Elena Udrea, atacata de Cristian Preda: Nu are profil de prezidentiabil

Demisie după alegeri. Un fost europarlamentar părăsește partidul condus de Cioloș

Europarlamentarul Cristian Preda este de parere ca renuntarea la candidatura lui Cristian Diaconescu ar fi o greseala, mai ales ca, spune el, Elena Udrea nu are profil de prezidentiabil.

„Ofensiva pornita de Elena Udrea impotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidentiale, care ar putea fi urmata maine de o intrare a sefei PMP in cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatala. Si pentru PMP, si pentru Udrea, si pentru Basescu. Va plati, mai intai de toate, partidul fondat de Tomac, Papahagi, Ciuparu, Petrescu si Baconschi. Dupa 6 la suta la europene (in loc de un scor cu doua cifre) si un congres care, in loc sa sudeze energiile, a indepartat sau marginalizat voci credibile, schimbarea lui Diaconescu va produce o divizare a sprijinului acordat de simpatizantii PMP si ai lui Basescu pe 2 noiembrie”, a scris Preda pe blogul sau.

„Militantii nu sunt mai mult de 30 de mii, simpetizantii erau de zece ori mai multi la scrutinul pentru PE (cand lista pe care am condus-o a obtinut 345 de mii de voturi). Va plati, apoi, Elena Udrea, care nu are un profil de prezidentiabil si a carei candidatura ar putea avea un efect pervers. Ea spera ca duelul sau verbal cu Victor Ponta sa acopere vocile celorlalti si s-o califice in turul al doilea. (…) Nu e exclus ca Udrea sa fi picat in capcana intinsa de strategii stangii. (…) Vrand fara vreun argument solid presedintia, Udrea s-ar putea sa piarda si partidul”, mai spune europarlamentarul.

De asemenea, acesta a precizat ca nici Basescu nu ar scapa fara un prejudiciu de imagine, daca Udrea ar candida la prezidentiale. „Presedintele a anuntat public ca Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda in cea mai inalta demnitate din stat. Elena Udrea nu va putea recupera sprijinul presedintelui fara a-l decredibiliza. Personal, nu-mi doresc ca Traian Basescu sa iasa din scena sifonat, asa ca nu pot sustine actuala manevra de la varful PMP. P.S. Nu as fi scris aceste randuri pe blog, inainte de a le prezenta colegilor din partid pozitia mea, daca nu as fi constatat in ultimele zile grave incalcari ale statutului PMP. Sper ca analiza de mai sus sa opreasca deriva organizationala, incurajata de la varf, nu s-o agraveze”, mai scrie Cristian Preda, pe blog.

author avatar
Alina Costache
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger