AcasăPoliticaE Ziua Mondiala a Libertatii Presei: Mesajele presedintelui si premierului!

E Ziua Mondiala a Libertatii Presei: Mesajele presedintelui si premierului!

Cum pe 3 mai cei mai multi gazetari din intreaga lume marcheaza Ziua Libertatii Presei, atat seful statului, cat si cel al Guvernului au tinut sa transmita mesaje, prin care sa sublinieze importanta acestui aspect- al libertatii presei- intr-o societate democratica.

La 12 ani de cand s-a hotarat, in cadrul Adunarii generale a Organizatiei Natiunilor Unite, ca data de 3 mai sa devina Ziua Mondiala a Libertatii Presei, presedintele Iohannis e de parere ca acest drept a fost unul dintre cele importante obtinute la finele anului 1989. „O presa libera contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societati prospere. Pentru acest drept am luptat in 1989, iar rolul mass – media este esential in apararea interesului public. Ziua Mondiala a Libertatii Presei ne readuce aminte cat de importanta este libertatea de exprimare”, e de parere liderul de la Cotroceni.

Punand la randul sau accent pe libertatea de exprimare, prevazuta in Constitutie, mai precis in articolul 30 al celei mai importante legi a statului, seful Executivului, aflat in aceasta perioada in turneu in tarile arabe din Golf, a tinut sa le transmita un mesaj jurnalistilor – inclusiv celor care il taxeaza din condei, in aceasta zi importanta pentru breasla gazetarilor. „Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, le urez tuturor colegilor din presa, inclusiv celor care ma critica indiferent ce fac, mult succes in munca lor!”, noteaza premierul pe contul sau oficial de Facebook. Mai mult, incheierea mesajului sau, liderul Guvernului considera ca „avem impreuna datoria sa ajutam la ridicarea societatii romanesti, inclusiv prin calitatea dezbaterii publice, si puteti conta pe mine in construirea unei agende publice constructive, cu respect pentru argumente si cetateni”.

sursa foto: B1 TV

54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger