AcasăPoliticaE oficial: PNL a contestat la CCR hotararea Senatului asupra votului din...

E oficial: PNL a contestat la CCR hotararea Senatului asupra votului din cazul Sova

In conditiile in care seara trecuta constatarea a fost publicata in MonitorulOficial, senatorii liberali au sesizat, joi, Curtea Constitutionala (CCR) in privinta hotararii date de Senat in cazul votului privind solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentarului PSD, mai exact de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Anuntul a fost facut de catre senatorul Tudor Barbu, joi la amiaza. „Hotararea data de Senatul Romaniei in dosarul Sova va fi contestata peste putine minute (…) Grupul senatorial liberal depune o contestatie adresata CCR in ceea ce priveste hotatarea Senatului in cazul Dan Sova. Sunt foarte multe temeiuri legale, foarte multe (…) pagini de argumente (…) pentru a sustine un demers firesc- de contestare a unei hotarari care sfideaza legile si in primul rand legea fundamentala – Constitutia”, a precizat Barbu, vicepresedintele grupului senatorilor liberali, cu scurta vreme inainte de a se oficializa acest demers.

Va amintim ca, in urma votului din plenul Senatului, dat pe 25 martie, Sova a ramas cu imunitate parlamentara, drept urmare solicitarea procurorilor anticoruptie privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a fostului ministru, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, a fost respinsa.

sursa foto: b1.ro

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger