AcasăPoliticaE oficial: Cresterea salariului minim, de la 1 mai, aprobata de Guvern

E oficial: Cresterea salariului minim, de la 1 mai, aprobata de Guvern

Cresterea salariului minim, la 1.250 de lei, incepand cu 1 mai, a fost aprobata in sedinta saptamanala de guvern de miercuri, ultima din acest an.

La o zi dupa ce se aflase faptul ca sindicatele si reprezentantii Executivului ajunsesera la un consens, dupa discutiile incheiate luni seara, dar si ca salariul minim avea sa creasca nu de la 1 ianuarie, cum anuntasera guvernantii din precedentul Cabinet, ci de la 1 mai, de la 1.050 de lei la 1.250 de lei, proiectul de hotarare privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, a fost aprobat in sedinta din 30 decembrie a Guvernului Ciolos.

Drept urmare, odata ce Executivul a dat unda verde proiectului, in vederea implementarii sale a mai ramas un singur pas de parcurs, si anume publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

De majorarea salariului minim vor beneficia aproximativ 1.131.600 salariati, dintre care 39.322 angajati in sectorul bugetar si 1.092.364 in sectorul concurential, anunta Guvernul.

Ar mai fi de mentionat faptul ca in sedinta de Guvern de miercuri au mai fost discutate, printre altele, aspecte ce tin de sistemul de pensii publice, precum si de programul Prima Casa.

sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger