AcasăPoliticaDreapta lui Basescu se cladeste pe scheletul PDL-ului

Dreapta lui Basescu se cladeste pe scheletul PDL-ului

Partidul Miscarea Populara, Forta Civica si mai nou Partidul Ecologist Roman sunt gata sa puna bazele unui pol de dreapta. Atunci cand nu sunt ocupati cu negocierea protocolului, reprezentantii PMP si FC incearca sa racoleze cadre de nadejde din PDL.

Partidul ”nasit” de Traian Basescu incearca sa adune in jurul lui toate fortele de dreapta
Vasile Blaga si-a facut multi dusmani in mediul politic

Adevaratii oameni de dreapta din PDL ar trebui sa faca pasul in afara partidului si sa se alature proiect ului politic gandit de Traian Basescu.  Cel putin asa considera vicepresedintele PMP, Teodor Baconschi, precizand ca nici ”liftingurile” cu personaje noi, gen Catalin Predoiu, nu vor salva Partidul Democrat Liberal de la dezastrul spre care l-a impins Vasile Blaga. ”PDL ramane un partid fracturat, 50% nu sunt cu Vasile Blaga”, a afirmat vicepresedintele PMP.

Mai mult, acesta i-a indemnat pe democrat-liberali sa se delimiteze de ”reformatorul” Blaga si sa se reorienteze catre o constructie serioasa de dreapta. ”O serie de oameni proeminenti au plecat din PDL si au pus bazele PMP. Pe scena de dreapta au mai aparut niste formatiuni care incearca sa recreeze dreapta in jurul unor valori. Toate aceste elemente trebuie cumva sa se armonizeze sub presiunea europarlamentarelor si prezidentialelor”, a conchis Baconschi. Opinia acestuia a fost sustinuta si de Mihai Razvan Ungureanu, mesajul liderului Forta Civica fiind unul cu bataie directa la PDL. ”Electoratul doreste o actiune unitara, nu un razboi al vanitatilor personale intre cei care se afla de aceeasi parte a baricadei. Nu mai putem juca miza orgoliilor de partid atunci cand vorbim de viitorul tarii noastre”, a declarat Ungureanu.

author avatar
Adelina Ionicel
1.069 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger