AcasăPoliticaDragnea, vazut de "Independent" ca speranta a social-democratiei europene

Dragnea, vazut de „Independent” ca speranta a social-democratiei europene

Vazut ca un aducator de „speranta” in tabara social-democrata europeana, seful PSD are parte de un portret cat se poate de favorabil pe site-ul prestigioasei publicatii britanice „The Independent”, intr-un material intitulat „E inca speranta pentru Europa – uitati-va la Romania”.

„Dupa alegerea, in Bulgaria si Republica Moldova, a unui presedinte si premier pro-Putin, capitalele europene respira usurate ca Romania s-ar putea rupe de curentul din sud-estul Europei si ar putea instala un premier pro-UE, pro-NATO, dupa alegerile nationale din 11 decembrie. Intr-o perioada in care (miscarea de-n.r) centru-stanga din toata UE e in corzi, sosirea lui Liviu Dragnea va inveseli social-democratia europeana”, incepe analiza facuta de jurnalistul britanic, publicata pe pagina electronica „The Independent„.

Aducand in discutie recenta sa vizita in Suedia (DETALII AICI), unde s-a intalnit cu premierul Lofven, la randul sau un social-democrat, autorul britanic mentioneaza faptul ca „Dragnea a prezentat un program ambitios” de reforme economice cu orientare catre investitiile sociale si ca are in plan sa elimine impozitul pe dividende, sa creasca salariul minim pe economie, dar si sa faca investitii majore in Medicina, astfel incat absolventii sa ramana sa lucreze in tara.

Amintind ca Liviu Dragnea, inginer de profesie, are o vechime semnificativa in sfera politicii locale si regionale, fiind, printre altele, si fost ministru, autorul materialului noteaza faptul ca liderul PSD sustine ca Romania poate contribui la „securizarea granitelor externe ale UE”, aspect care „va fi bine primit la Bruxelles si Berlin”. In aceeasi nota, seful PSD este citat subliniind faptul ca societatea autohtona e toleranta in privinta strainilor si ca „nu avem politici antisemite, xenofobe si extremiste in tara noastra”. „Dragnea e hotarat- Romania va ramane loiala UE si, putin cate putin, Romania va deveni o economie moderna, care va respinge intoleranta si neo-liberalismul antisocial”, se incheie articolul semnat de de Denis MacShane in sectiunea „Voices”.

author avatar
eNational
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger