AcasăPoliticaDragnea si Tariceanu, reactii dupa prezenta lui Iohannis la Casa Alba

Dragnea si Tariceanu, reactii dupa prezenta lui Iohannis la Casa Alba

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, adeptii filierei franceze

In ziua ce a urmat discutiilor avute de catre presedintele Iohannis, la Washington, cu liderul american, si concluziilor anuntate de catre cei doi sefi de stat, in declaratia de presa comuna, de dupa convorbiri, mai multi politicieni autohtoni au facut remarci pe marginea intrevederii Iohannis-Trump.

Prin intermediul retelei de socializare Facebook, al doilea si, respectiv, al treilea om in stat, precum si sefa PNL au reactionat pe fondul declaratiilor publice ale celor doi lideri.

„Salut faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii se intareste! Iata cum consensul national privind alocarea celor 2% din PIB pentru Aparare a dus la rezultate concrete. Sper ca parteneriatul strategic cu SUA sa aiba efecte si in plan economic”, a notat Liviu Dragnea.

La randul sau, presedintele Senatului si, totodata, al ALDE, a facut public faptul ca a „urmarit cu interes relatarile despre intalnirea de la Casa Alba intre presedintii Romaniei si Statelor Unite”, ca vede „intregul demers ca pe un eveniment deosebit de pozitiv pentru politica noastra externa, care va stimula pe termen mediu si lung cooperarea pe multiple planuri dintre tara noastra si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic”, dar si ca „Romania este membra loiala a Uniunii Europene si NATO si in aceste calitati trebuie sa contribuie la gasirea si definirea unor solutii pentru actiunea comuna a UE si SUA fata de provocari, chiar agresiuni, venite dinspre terti”. Nu in ultimul rand, Calin Popescu Tariceanu s-a oprit asupra accentului pe care l-a pus Donald Trump, in discursul sau, pe „remarca privind lupta anticoruptie si pentru un stat de drept, care se desfasoara la noi in tara”. „Intalnirea dintre presedintii Romaniei si SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezinta un panaceu pentru provocarile cu care ne confruntam la noi acasa”, tine sa atraga atentia politicianul.

foto: Facebook

La intrevederea de la Casa Alba a facut referire si sefa interimara a PNL-ului, pe fondul postarii aparute pe pagina oficiala a liderului american, dupa discutiile de vineri seara, ora Romaniei. „O reusita extraordinara, politica si diplomatica. Relatiile romano-americane ajung la un alt nivel. Presedintele Iohannis si proiectele Romaniei au intregul sprijin al Statelor Unite. A fost un mesaj extrem de clar pentru Romania si pentru prioritatile asumate de presedinte: lupta impotriva coruptiei, statul de drept, dezvoltarea economica si asigurarea securitatii nationale”, s-a exprimat Raluca Trucan.

365 afisari

2 COMENTARII

  1. Cel mai mult mi-a placut de turcana,stie sa le behaie.Asa ca,cei doi apostoli ai guvernarii sa-si pregateasca ciubotica(poate fi si a cucului) pentru puscarie.Eu asa am inteles de la cei doi nemti,plus ca si nemtoiauca va fi de acord,ca trebuie sa ajunga la guvernare pnl+pdl+usr+base,iar cei din binom-trinom etc.vor fi ce-au fost si mai mult decat atat.Iar noi sa stam linistiti ca nu vom iesi,in acest secol,din balta,noroiul implementat in colonie,de stapanii ei.

  2. POLITICA STATULUI SI PUTEREA SA ESTE REPREZENTATA DUPA 1990 numai de catre mameluci mafioti, tradatori, semidocti etc……………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger