AcasăPoliticaDragnea pune cruce USL-ului

Dragnea pune cruce USL-ului

Razboiul liberalo-pesedist a omorat pana si optimismul vicepremierului Liviu Dragnea, singurul care parea dispus sa-si ia in continuare ”pumni in cap” de la Crin Antonescu doar ca USL-ul sa reziste.

Liviu Dragnea crede ca USL nu va mai rezista mult

Nu mai sunt la fel de increzator ca se mai poate ajunge la un consens in USL, a afirmat Liviu Dragnea, dupa doua runde de negocieri esuate si un atac virulent din partea lui Crin Antonescu.  ”Sunt foarte surprins de aceasta atitudine (a liberalilor – n.r) – am inteles ca pana acum nu am facut nimic in Guvern si trebuie sa vina nu-stiu-cine ca sa ne imbunatateasca activitatea, am inteles ca sa ne coordoneze”, a declarat Dragnea, mentionand ca nu intelege motivul pentru care PNL a respins propunerea premierului (patru viceprim-ministri). ”Premierul a spus foarte clar ca inainte de fiecare sedinta de Guvern dumnealui si cei patru viceprim-ministri care reprezinta cele patru partide au o discutie politica in ceea ce priveste oportunitatea actelor normative care se adopta in Guven si nu intelegem de ce nu se accepta”, a  mai spus Dragnea, aratand ca daca aceasta stare de conflict va continua, USL se va rupe.  Reactia presedintelui executiv al PSD vine la doar o zi dupa ce Crin Antonescu a desfiintat propunerea pe care Victor Ponta a facut-o in cadrul USL. ”Nu e un lucru de gluma, nu ne jucam cu nasturi, nu suntem fabrica de vicepremieri. (…)  Nu are nicio explicatie ca PC sa ofere si el un vicepremier asa cum ofera PNL si ofera PSD. Deschis o spun, asta ar inseamna un soi de inflatie, o devalorizare a functiei vicepremierului in acest Guvern”, a afirmat Antonescu.

In PNL domneste confuzia

Conflictul din USL a reactivat in PNL dezbaterea privind iesirea de la guvernare. In timp ce Ludovic Orban, de exemplu, sustine ca liberalilor le-ar fi mult mai bine daca s-ar rupe de PSD si ar incerca sa mearga pe drumul lor, fostul premier Calin Popescu Tariceanu pledeaza pentru unitatea aliantei cu social-democratii. ”Ma ingrijoreaza situatia politica din USL si consider neinspirate declaratiile ostile sau ironiile care submineaza si mai mult relatiile din cadrul aliantei si a coalitiei de guvernare”, a afirmat Tariceanu, precizand ca ruperea USL in acest moment ar fi o grava eroare. Fostul premier este contrazis insa de colegul sau, Ludovic Orban, acesta fiind convins de fapul ca PNL ”nu se poate dezvolta in alianta cu PSD”. n

Pesedistii zgaltaie scaunul lui Crin

Iesirea de la guvernare il va costa scump pe Crin Antonescu. Avertismentul vine din partea senatorului PSD Ilie Sarbu, acesta explicand ca in cazul in care USL se va scinda, liderul PNL trebuie sa-si ia gandul de la functia de presedinte al Senatului. ”Daca se ajunge la chestia asta, nu va bazati pe senatori, ca majoritatea o avem noi. Deci nu va duceti pe zone din asta…Noi avem majoritatea absoluta, putem face orice schimbare”, le-a transmis Sarbu liberalilor.

author avatar
National
1.744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger