Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Dragnea: primarul trebuie sa raspunda doar in ce priveste legalitatea, nu oportunitatea

Dragnea: primarul trebuie sa raspunda doar in ce priveste legalitatea, nu oportunitatea

Autor:

Seful PSD le ia partea edililor si sustine – invocand recenta decizie a Curtii Constitutionale – faptul ca nu ar trebui ca primarii sa raspunda in chestiuni ce tin de oportunitatea unei hotarari, ci asupra legalitatii acesteia.

 

13508931 1088293881249358 2666871954013414782 n dragnea 720x480 Dragnea: primarul trebuie sa raspunda doar in ce priveste legalitatea, nu oportunitatea“Decizia Curtii Constitutionale statueaza un lucru despre care vorbim de foarte multi ani, anume o delimitare intre oportunitate si legalitate”, a punctat Dragnea, adaugandu-i si pe primari listei ministrilor si a restului alesilor locali.

Totodata, seful PSD considera ca votul ar fi cea mai importanta modalitate de verificare a activitatii unui edil. “Aceasta decizie ar trebui luata in serios si (…) ce legi vor trebui modificate vor fi modificate, pentru ca primarul trebuie sa raspunda doar in ce priveste legalitatea, nu (…) oportunitatea. Exista alte modalitati de control al primarului: referendumul si instrumentul care este sfant – votul. Deci si primarii sunt parte a suveranitatii poporului roman. Un atac asupra primarului e un atac asupra comunitatilor pe care le reprezinta”, a transmis Dragnea, cat se poate de categoric, la un eveniment dedicat primarilor de municipiii, la care a participat si co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!