AcasăPoliticaDragnea, la Inalta Curte. Cere anularea pedepsei dispuse in instanta

Dragnea, la Inalta Curte. Cere anularea pedepsei dispuse in instanta

Liviu Dragnea a luat parte la sedinta Instantei Supreme de marti, in care magistratii iau in discutie contestatia pe care a apararea legala a actualului sef al PSD si, totodata, presedinte ala Camerei Deputatilor, a depus-o, in vederea anularii pedepsei definitive primite de politician in dosarul „Referendumul”.

UPDATE: Atat seful PSD, cat si aparatorul sau legal mai au, insa, de asteptat pana sa afle ce anume decid magistratii Inaltei Curti in privinta caii exceptionale de atac formulate. Totul dupa ce completul (de trei magistrati) ai Instantei Supreme a ramas in pronuntare. Ramane de vazut daca decizia va apartine, pana la urma, completului superior al ICCJ, cel format din 5 magistrati, sau daca cauza va fi solutionata de completul de trei judecatori.

–––––

Pana sa ajunga in sala de judecata, al treilea om in stat nu a dorit sa stea de vorba cu presa si sa faca declaratii.

Va amintim ca Dragnea a depus o contestatie la executare – o cale extraordinara de atac a unei hotarari definitive a instantei – la Tribunalul Bucuresti, fata de decizia luata de Inalta Curte, in anul 2016, de a-l condamna la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul amintit. Insa cum magistratii primei instante si-au declinat competenta, cauza va fi dezbatuta de catre judecatorii Inaltei Curti. Ramane de vazut ce soarta va avea solicitarea formulata de catre seful PSD.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger