AcasăPoliticaDragnea, gata sa propuna o solutie de “stingere a conflictului”: se poate...

Dragnea, gata sa propuna o solutie de “stingere a conflictului”: se poate vorbi chiar de abrogarea OUG

Pentru prima oara de cand Executivul a dat unda verde Ordonantei de Urgenta 13/2017, cea primind modificarile aduse Codurilor, seful PSD lasa sa se inteleaga ca se ia in calcul abrogarea OUG-ului care a scos lumea in strada, in Capitala, in alte orase din tara, dar si din afara Romaniei.

Desi joi se anunta, la finele sedintei PSD, o data cu faptul ca Guvernul Grindeanu are toata sustinerea social-democratilor, iar premierul spunea ca nu ia in calcul retragerea OUG, iata ca pe fondul contestarii ordonantei la CCR, atat din directia presedintelui, cat si a CSM-ului si, mai nou, a Avocatului Poporului, dar si a mai multor zile de manifestari, liderul pesedist a reactionat.

In sensul in care, sambata, a declarat, pentru dcnews.ro, ca nu vrea sa existe conflicte intre romani. Totodata, insa, Dragnea a invocat o presiune la nivelul pesedistilor din tara, dar si al votantilor, de a se iesi in strada. Astfel incat a anuntat ca a pregatit o solutie, pe care are de gand sa i-o prezinte primului-ministru. “Pot spune ca membrii si simpatizantii PSD nu mai pot fi tinuti in frau, oamenii vor sa iasa in strada pentru a-si exprima dezaprobarea profunda fata de miscarea de inspiratie sorosista la care asistam. (…) Simt ca nu voi mai putea sa tin in frau, de la centru, presiunea din organizatiile din tara, care pot aduce in strada, la Bucuresti, aproape un milion de oameni”, a sustinut Dragnea.

Astfel ca, dupa cum spuneam, liderul pesedist a adus pentru prima oara in discutie ipoteza ca s-ar putea renunta la OUG 13/2017, cu gandul, exprimat textual de catre liderul PSD, de a-i convinge pe membrii si pe simpatizantii formatiunii pe care o conduce de a nu iesi in strada. “O sa propun o solutie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul in legatura cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, daca premierul accepta”, a precizat seful PSD, pentru sursa citata.

O astfel de decizie, insa, se asteapta sa fie luata abia dupa ce Dragnea va discuta cu premierul, dar si cu Tariceanu si Constantin, liderii ALDE, formatiune alaturi de care PSD-ul formeaza coalitia de guvernare, intrunire care, pare-se, va avea loc in cursul acestei seri.

In asteptarea unei decizii oficiale, va amintim ca un deputat PSD a adus in discutie, sambata dimineata, ipoteza organizarii unei manifestatii. DETALII AICI

377 afisari

3 COMENTARII

  1. Felicitări „generației în blugi” pentru lecția dată politicienilor incompetenți și infatuați, care de multa vreme, s-au depărtat de cetățeni, de problemele acestora și de interesul național. După ce sânt aleși,în infatuarea lor, se considera, stapânii adevarului absolut, nu mai comunică cu cetățenii, le încalcă drepturile și când sunt chemați în fața legii, se plâng că sunt persecutați politic.
    Anunțul despre abrogarea OUG este o solutie cam tardivă; dar, nu și faptul ca si-au recunoscut incălcarea legii și a drepturilor cetățenești; în incompetența lor, consideră că, au fost constrânși, în mod ilegal, de stradă, de președinte și de Avocatul Poporului să abroge acest monument de prostie/incompetență. Sper că, până nu va fi prea târziu, își vor recunoaște greșelile, vor trage învățămintele din această lecție dată de societatea civilă și vor guverna tara, cu cetățenii și pentru cetățeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger