AcasăPoliticaDragnea, dupa votul privind conflictul de interese: "un demers nefericit"

Dragnea, dupa votul privind conflictul de interese: „un demers nefericit”

In conditiile in care atat social-democratii, cat si liberalii s-au grabit sa voteze pe marginea acestui aspect, de vreme ce au fost 306 voturi „pentru” si doar o abtinere, seful PSD spune ca demersul nu ar avea efecte decat la nivel de discutii.

„Din punctul meu de vedere, imi asum faptul ca nu am fost atent, mi se pare un demers nefericit, nu vad ce efecte poate sa aiba”, a sustinut Dragnea, de la Parlament.

Cat priveste momentul votului in sine, liderul social-democratilor a anuntat ca nu a fost in sala. Chiar si asa, Dragnea spune ca a studiat textul articolului de lege supus la vot, despre care a precizat ca nici vorba sa dea unda verde angajarii rudelor parlamentarilor la cabinetele acestora din urma, cum s-a interpretat. „N-am votat, n-am fost in plen cand s-a votat si m-am uitat cu atentie pe articolul de lege, doar ca interpretare (…) aceasta interdictie a aparut din 2013, ceea ce s-a votat azi am inteles ca clarifica acelasi lucru – ca nu poate fi aplecata o lege retroactiv (…) legea din 2013 este in vigoare (…) dar am inteles ca se va depune o contestatie la CCR si eu zic ca cel mai bine este sa asteptam decizia Curtii”, a explicat seful PSD.

Precizarile sale vin in contextul in care, pe aceeasi tema s-a pronuntat, de aceasta data in termeni mai categorici, si co-presedintele PNL. „Inteleg ca s-a votat unanim. Credeti-ma ca sunt neplacut surprinsa, atata i-a dus capul, mai mult de atata nu am ce sa comentez  (…) Ma surprinde ca sunt si colegi de la noi care au votat cot la cot cu PSD-ul”, a conchis Alina Gorghiu, de pe holurile Parlamentului.

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger