AcasăPoliticaDragnea, dupa decizia lui Iohannis: Vrea sa declanseze o criza politica. In...

Dragnea, dupa decizia lui Iohannis: Vrea sa declanseze o criza politica. In opinia mea, presedintele vrea suspendare

La mai putin de patru ore si jumatate de cand seful statului anunta faptul ca nu accepta propunerea facuta de PSD si sustinuta de ALDE, in persoana lui Sevil Shhaideh, liderul social-democrat a facut primele declaratii pe aceasta tema. Nu a aparut singur in fata presei, ci alaturi de co-presedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

Liviu Dragnea si sefii ALDE nu au luat inca o decizie in privinta pasului urmator care va fi facut, o data ce seful statului a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh in fruntea viitorului Guvern. Din cate au anuntat Dragnea si Tariceanu, se analizeaza inclusiv o eventuala varianta a suspendarii sefului statului.

”N-am reusit sa gasim niciun motiv”

In acest sens, Dragnea a spus ca pana miercuri seara – cel mai tarziu joi – PSD si ALDE vor lua o hotarare dupa anuntul lui Iohannis. ”Ce garantie am avea noi ca trimitem o alta propunere si nu va fi tavalita prin nu stiu ce site-uri? D-asta va spun ca trebuie sa ne gandim foarte bine”, a mentionat liderul PSD, partidul castigator al scrutinului din 11 decembrie, marti dupa-amiaza la Parlament.

”Ca si dvs., ca si toata tara, am urmarit si noi cu stupefactie- pot spune- anuntul presedintelui Iohannis. De fapt, raspunsul la propunerea noastra privind desemnarea unui prim-ministru al Guvernului Romaniei. Impreuna cu colegii mei am analizat in ultimele ore- care ar fi eventualele resorturi cinstite (…) care ar fi putut sta in spatele acestei decizii. N-am reusit sa gasim niciun motiv constitutional, nici alt motiv care sa tina de alte elemente, riscuri – eventual- si parerea noastra este ca acest om de fapt vrea sa declanseze o criza politica in Romania”, a subliniat Dragnea, adaugand ca joia trecuta seful statului ar fi sunat-o pe Shhaideh, ”spunandu-i ca o s-o numeasca”. Intre timp, din cate a anuntat acelasi Dragnea, Iohannis nu a revenit cu un telefon, pentru a-i da de veste lui Shhaideh ca, pana la urma, nu o va desemna ca premier, in ciuda faptului ca aceasta varianta s-a vehiculat, in ultimele ore, in spatiul public.

”Puterea suprema in acest stat o are Parlamentul”

Totodata, seful PSD a mai punctat ca ”dupa alegeri am sperat ca si dl Iohannis si institutiile cu care se consulta au inteles ca oamenii (…) nu vor jocuri oculte (…) inteleg ca dl Iohannis nu vrea sa respecte votul din 11 decembrie, sa dea – asa cum spune Constitutia- (…) legitimitate guvernului pe care romanii l-au votat”.

Nu in ultimul rand, Dragnea a anuntat faptul ca se va face o analiza si ca daca in urma acesteia se va ajunge la concluzia ca ”e bine – pentru tara- sa il suspendam pe presedinte n-o sa am niciun fel de ezitare”, numarul 1 in cadrul formatiunii social democrate amintind ca PSD si ALDE au majoritate in Parlament. ”Puterea suprema in acest stat o are Parlamentul”, a subliniat Dragnea.

A fost, asadar, o prima – si mult-asteptata – reactie din directia conducerii PSD, dupa ce presedintele Iohannis a precizat faptul ca ”solicita” o noua propunere din partea coalitiei formate de pesedisti cu cei de la formatiunea condusa de Tariceanu si Constantin, in speta ALDE. Ar fi de mentionat faptul ca Iohannis nu a facut public un motiv prin intermediul caruia sa explice in vreun fel decizia sa.

Va amintim faptul ca au fost doua nominalizari de posibil premier, atat Sevil Shhaideh, sustinuta de PSD, ALDE, dar si de UDMR, cat si Eugen Tomac, din partea PMP-ului.

author avatar
Cristina Stefan
502 afisari

3 COMENTARII

  1. Condamnatul pentru frauda electorala Dragnea nu poate decat sa arate pumnul ! Atata poate asta, care ar fi trebuit sa nu mai aiba dreptul de a face politica in urma fraudei dovedite si stabilite de judecatori ! Sotul sirian al doamnei Shhaideh este apropiatul lui Assad – omul rusilor, iar Romania este tara NATO ! Serviciile secrete nu pot agreea accesul la informatii clasificate pe care l-ar avea premierul Shhaideh ! Cei care nu inteleg asta au retard mintal !

  2. Era un curent chinezesc numit mancurt,in aceasta colonie condusa de o mafie statal-coloniala justitia are o denumire nefasta,aia cu condamnarea la fraude electorale este o basina,de la basanau,atunci a fost un referendum nu alegeri electorale,de aici si gogorita cu fraude baselectorale.Sigur ca dragnea o avea alte bube chiar penale,poate,insa,intre hoti faptele sunt trecute cu vederea,ca si la nastase-condamnat pentru niste aiureli=razbunare basanista.Sa vedem daca alianta ce are majoritatea absoluta in parlament este formata din mamaligi sau nu,din mamaligi se pot hrani vulturii sau lupii dacici,asa ca ce asteptari sa avem.Postacii platiti cu doi bani sa ne lase.

  3. DESEMNAREA PRIMULUI M INISTRU
    Continuă circul politic, dar şi jaful economic
    Alineatul (1) al articolului 103 din Constituţia României are următorul text:
    “(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”
    Asta este tot ce spune Constituţia României legat de DESEMNAREA candidatului pentru funcţia de prim-ministru.
    Nimic în plus.
    Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, partidului care are majoritatea absulută, sau a coaliţiei de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, de a PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru.
    Constituţia nu spune nimic despre dreptul, sau obligaţia, Preşedintelui României de a accepta, sau de a respinge PROPUNERILE pentru funcţia de prim-ministru făcute de către partidul care are majoritatea absulută, sau de către coaliţia de partide care formează o astfel de majoritate, în Parlament, nici că trebuie să motiveze acceptarea, sau respingerea, unei astfel de PROPUNERI.
    Constituţia îl împuterniceşte, pur şi simplu, pe Preşedintele României să DESEMNEZE un candidat pentru funcţia de prim-ministru. El, Preşedintele României, este cel care desemnează, care PROPUNE candidatul pentru funcţia de prim-ministru, nu şeful partidului care are majoritatea absolută, sau şefii partidelor care formează coaliţia majoritară în Parlament. Aceştia au numai dreptul şi obligaţia să se prezinte la consultările convocate de Preşedintele României, cu acest scop.
    Preşedintele României numeşte întregul Guvern, inclusiv pe primul ministru, după ce acesta a primit votul de încredere al Parlamentului României.
    Deşi, prevederile Constituţiei sunt cât se poate de clare, de două săptămâni, suntem supuşi la un circ mediatic asurzitor, un „război pe viaţă şi pe moarte”, între Preşedintele României şi preşedintele partidului care a câştigat alegerile, între Preşedintele României şi poporul român, între partidul care a câştigat alegerile şi cei care l-au votat. Suntem ameniţaţi cu instabilitatea politică, cu suspendarea Preşedintelui ţării, cu alegerile anticipate, cu invazia iranienilor, a ruşilor, a muslmanilor etc, etc.
    În realitate, tot acest circ mediatic şi politic este menit să ni se bage pe gât un nou guvern de cozi de topor, care să le permintă oligarhilor autohtoni şi transnaţionali să ne jupoaie în continuare, să ne fure cea mai mare parte a avuţiei pe care o creem, prin munca noastră, în această ţară, să ne menţină în sărăcie şi umilinţă.
    În final, să ne lase şi fără ţară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger