AcasăPoliticaDragnea, cu slitul deschis dupa Congresul PSD

Dragnea, cu slitul deschis dupa Congresul PSD

Noul lider ii tine pe pesedisti in priza. In mai putin de 24 de ore dupa confirmarea sa in functie, Liviu Dragnea l-a dat pe Ion Iliescu afara din BPN, a luat la puricat guvernul lui Victor Ponta si i-a avertizat pe social-democrati sa fie atenti ce scot pe gura stiut fiind ca ”fiecare pasare pe limba ei piere”.

Liviu Dragnea preia in forta fraiele PSD, iar ca dovada ca nu glumeste l-a matrasit din prima pe Ion Iliescu

Dragnea a reformat inca din prima zi partidul, bagandu-si colegii in sperieti. Cea mai spectaculoasa masura este, de departe, pensionarea definitiva si fara drept de apel a lui Ion Iliescu – cel care, in vremurile sale de glorie, jura ca nu va iesi din politica ”decat cu picioarele inainte”. Deloc intimidat de aura pe care Iliescu o mai are in PSD (ce-i drept, Dragnea nu e un pesedist sadea, ci unul adoptat dupa o ucenicie politica facuta in PD), noul lider l-a ras scurt pe patriarhul social-democratiei mioritice din randurile BPN. ”Era o greseala sa-l mentinem pe dl. Iliescu in BPN. Presedintele de onoare nu poate sta intr-o structura executiva, presedintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primeste respectul partidului, dar care nu participa efectiv la structurile executive.

Ion Iliescu

Poate sa vina oricand la orice dezbatere, la orice structura de conducere, dar cred ca era necesar sa-l scoatem din acest formalism”, a sustinut Dragnea ulterior. Dupa ce s-a debarasat de Iliescu, Dragnea le-a explicat pesedistilor ca de acum inainte el le e jupan, unul care nu admite sa miste cineva in front: ”I-am sfatuit pe colegii mei ca in toate aparitiile publice sa aiba simtul masurii si proprietatea vorbelor (…), orice cuvant de-al lor va fi foarte atent analizat. Le-am spus ca, daca vor fi oameni rezonabili, va fi bine pentru ei si in partid. Altfel, fiecare pasare pe limba ei piere”. De ”curatenia” lui Dragnea nu a scapat nici Guvernul lui Ponta, chiar daca noul lider PSD insista ca nu-i sta capul la o remaniere. La o remaniere ba, dar la ”ceva schimbari” da, dupa cum reiese din propriile-i spuse: ”Ar trebui, in perioada urmatoare, si premierul si noi sa ne gandim daca este nevoie – poate nu este nevoie – de ceva schimbari in structura Executivului, poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiza serioasa trebuie facuta”. Intrebat daca premierul Victor Ponta este de acord cu puricarea activitatii guvernului, de la vladica la opinca, Dragnea a demonstrat o data in plus ca nu admite sa-i fie contestate deciziile. ”Nu poate sa nu fie de acord cu o discutie. Totusi, o discutie nu omoara pe nimeni”, a decretat fara drept de apel liderul PSD.

I-au trantit lui Sturzu poarta-n nas

Presedintele TSD, Mihai Sturzu, plateste deja pacatul de a-i fi scuturat cojocul lui Liviu Dragnea pe motiv de candidatura unica. Concret, Sturzu s-a trezit, ieri, cu poarta partidului trantita in nas la propriu, in momentul in care s-a prezentat la sediul PSD pentru a participa la prima sedinta a BPN dupa congres, chiar daca, in calitatea sa de lider al TSD, este membru de drept al BPN. Fiind om de stanga, Sturzu s-a plans ca PSD ”a inceput cu dreptul” modernizarea partidului. ”Urmeaza sa dam afara pe toata lumea”, a decretat profetic Mihai Sturzu.

Catalin Radulescu: PSD, condus de ”cooperativa masonica-securistica”

In pofida amenintarilor proferate de Liviu Dragnea, pesedistii nu au mai facut, ca altadata, ciocul mic dupa congres. Dimpotriva, unii perdantii au iesit la rampa si au aruncat in spatiul public tot ce au strans in gusa.

Ramas pe dinafara echipei de vicepresedinti nationali ai PSD, Catalin Radulescu (deputat si lider al PSD Diaspora) a contestat dur alegerile proaspat desfasurate in partidul ajuns pe mana lui Liviu Dragnea. Alegeri despre care Radulescu spune ca au fost viciate de ”cooperativa masonica-securista care s-a insinuat atat la conducerea Camerei Deputatilor, cat si la carma PSD” prin metode specifice ”mafiei ordinare”. ”<<Cooperativa masonica-securista>>, un grup de 10 persoane care au ocupat conducerea Camerei Deputatilor si acum partidul, a actionat ca o mafie ordinara, trimitand bilete in sala si cerand sa fie taiati de pe lista cei care nu sunt yes-mani. S-a jucat urat si suburban, mafiotic, nelasand la latitudinea delegatilor sa aleaga, dandu-se buletine in plicuri presedintilor de organizatii. Sunt dezamagit de modul mizerabil in care se fac alegerile in partidul meu, PSD. Prin alegerea unor personaje care unele dintre ele au singura calitate de informatori si indepartarea unor oameni valorosi nu au facut decat sa creeze o mai mare ruptura in partid. In rest, s-ar putea ca nu peste mult timp sa planga”, a rabufnit Radulescu pe Facebook. Cum acesta s-a ratoit la noii lideri pesedisti doar dupa ce a ratat obtinerea unui loc de vicepresedinte, se intelege ca, in cazul in care si el ar fi avut succes, conducerea PSD nu ar mai fi fost chiar atat de ”masonica-securista” si ”mafiota”.

author avatar
Simona Badulescu
1.946 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger