AcasăPoliticaDragnea cere adoptarea cat mai rapida a OUG 14

Dragnea cere adoptarea cat mai rapida a OUG 14

Liviu Dragnea vrea ca OUG 14, cea care abroga, practic, Ordonanta de Urgenta 13, act normativ care a iscat atatea controverse si a scos oamenii in strada, sa fie adoptata cat mai rapid cu putinta.

Si a transmis acest aspect vineri din jurul pranzului, prin intermediul unui comunicat de presa, din care rezulta ca Dragnea, adresandu-se alesilor neamului atat in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, cat si de lider al PSD, a transmis, printre altele, urmatorul aspect: „fac un apel catre toti colegii din Parlament ca in cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura sa adoptam legea de aprobare a Ordonantei 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele doua coduri. Inteleg ca toate partidele parlamentare isi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate in acest sens, ceea ce inseamna ca o respingere a OUG 14 este exclusa, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifica”.

Pe scurt, liderul social-democrat considera ca, fiind vorba despre o OUG, ea trebuie dezbatuta in regim de urgenta, drept urmare s-ar impune parcurgerea, in cel mai scurt timp, a pasilor regulamentari impusi, in vederea votarii OUG 14 si a trimiterii sale inspre promulgare.

Mesajul presedintelui Camerei vine la doar o zi de cand Florin Iordache si-a anuntat demisia din fruntea Ministerului Justitiei, dar si de cand din directia Curtii Constitutionale s-a anuntat faptul ca sesizarea Avocatului Poporului pe marginea OUG 13 (care aducea modificari Codului Penal si de Procedura Penala) a fost respinsa, fara sa fie analizata pe fond, invocandu-se faptul ca, de vreme ce, dupa depunerea solicitarii, ordonanta a fost abrogata, sesizarea pe marginea ei s-a considerat a fi „inadmisibila”.

Va amintim ca OUG 14 a fost adoptata de Guvern in sedinta de saptamana trecuta, din 5 februarie, fiind publicata, in aceeasi zi, in Monitorul Oficial.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger