AcasăPoliticaDragnea ar vrea ca Iohannis sa trimita la reexaminare Legea vanatorii

Dragnea ar vrea ca Iohannis sa trimita la reexaminare Legea vanatorii

Seful PSD ii solicita presedintelui sa trimita in Legislativ – spre reanalizare – doua proiecte de lege care au iscat, in ultimele ore, ample discutii. Este vorba despre proiectul de modificare a Legii vanatorii, dar si despre actul normativ care interzice publicitatea televizata pentru farmacii.

UPDATE – Odata ce s-a inteles ca acest lucru nu se poate face, de vreme ce Legea vanatorii fusese deja promulgata de catre seful statului, ulterior retrimiterii proiectului  in Parlament, cu solicitarea reexaminarii modificarilor aduse, intr-o prima faza, legii, cerere formulata de liderul de la Cotroceni, in martie acest an, solicitarea in privinta actului normativ care a nemultumiti crescatorii de oi a fost reformulata. Totul, prin intermediul unui alt comunicat dat publicitatii in cursul zilei. „Avand in vedere ca Legea a fost deja promulgata de catre Presedintele Romaniei, Presedintele PSD, Domnul Liviu Dragnea, va solicita grupurilor parlamentare ale PSD sa initieze, in procedura de urgenta, un proiect legislativ de modificare a legii contestate”, se precizeaza in comunicatul citat de realitatea.net.

Ca urmare, a ramas valabila doar „rugamintea” adresata de catre liderul PSD sefului statului, in vederea retrimiterii spre reezaminare Parlamentului a proiectului de lege privind interzicerea publicitatii pentru farmacii si medicamente in audiovizual. „Am facut  acest demers deoarece  senatorii PSD mi-au transmis ca votul  a fost viciat de o eroare de organizare si pregatire a sedintei, in conditiile in care s-a procedat la renumerotarea punctelor de pe ordinea de zi si, astfel, in momentul votului, s-a creat o confuzie intre proiectele de lege.  Dar, regulamentar, votul nu mai putea fi repetat. Solutia fiind, in acest moment, cea care este la dispozitia presedintelui, si anume cererea de reexaminare”, mentioneaza Dragnea in textul solicitarii cu pricina.

–-

Primul act normativ ar fi, asadar, cel al Legii vanatorii (407/2006 cu modificarile ulterioare), proiectul legislativ care a iscat proteste si tensiuni, marti, la Parlament, ciobanii care, pana la un moment dat, au protestat in zona Parcului Izvor, ulterior fortand intrarea in curtea Palatului si cerand sa discute cu alesii.

Mai precis este vorba despre doua articole care au provocat nemultumiri in randul crescatorilor de oi, cel prin care se limiteaza pasunatul pe propriile proprietati, incepand cu 6 decembrie si pana pe 24 aprilie, dar si cel prin care se limiteaza numarul cainilor de paza de la stana.

Insa acest proiect nu este singurul pe care Dragnea l-ar vrea trimis Parlamentului la reexaminare, de catre Klaus Iohannis, ci si cel privind publicitatea televizata pentru farmacii. Mai exact proiectul privitor la interzicerea farmaciilor sa-si faca reclama la farmacia in sine, dar si la medicamente.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger