AcasăPoliticaDragnea a prezentat, la Congresul PSD, planul sau pentru reformarea partidului: vrea...

Dragnea a prezentat, la Congresul PSD, planul sau pentru reformarea partidului: vrea „oameni noi, idei proaspete”

Liviu Dragnea ar vrea un cod de conduita in PSD, pentru a elimina orice stigmat de coruptie in randul formatiunii, in asa fel incat aceasta sa redevina „partidul oamenilor”. Totodata, noul lider sustine ca si-ar dori ca membrii sa aiba mai multa putere de decizie, pentru ca „partidul ajunsese in situatia ca toate deciziile sa se ia de la centru”, dar si ca nu mai vrea sa auda de nepotism cand vine vorba de numirile in functii.

Insa pana sa ajunga sa-si expuna planurile in vederea reformarii partidului si a reapropierii sale de oameni, Dragnea i s-a adresat predecesorului sau din fruntea PSD. „Vreau sa-i multumesc lui Victor Ponta”, a inceput Dragnea, in aplauzele salii. „Intr-adevar, Victor, aproape toate deciziile le-am luat impreuna, si cele bune si cele rele. (…) Ne-am asumat niste proiecte, pe care, in mare masura, le-am realizat (…) am reusit, cu tine ca prim-ministru, guvernarile conduse de tine, sa facem mult bine pentru romani, si multe alte lucruri bune”, i-a transmis Dragnea actualului sef al Guvernului, punctand, ca au fost si greseli, dar si ca mai sunt aspecte de indeplinit. „Vreau sa fii langa mine, asa cum si eu am fost langa tine”,  i-a cerut Dragnea fostului sef al social-democratilor.

Dar Ponta nu a fost singurul caruia a tinut Dragnea sa-i multumeasca, in discursul pe care l-a sustinut de la tribuna Salii Palatului, ci si partenerilor din Coalitia de guvernare, lui Gabriel Oprea, pe care l-a descris drept „un om de cuvant” si „un factor de stabilitate pentru orice guvernare din care face parte”, precum si liderilor ALDE – Tariceanu si Constantin- „pentru modul civilizat si colegial” in care guverneaza impreuna cu PSD, dar si miilor de membri de partid, cu care s-a intalnit in ultima perioada, si i-au dat „increderea sa candideze”.

Planurile noului lider PSD

„Partidul nostru are nevoie de speranta”, considera noul lider social-democrat, in opinia caruia votul de duminica trecuta, cel in urma caruia a fost ales in fruntea PSD, fiind, de altfel, si unicul candidat in cursa interna, constituie „momentul zero” de la care va incepe reconstructia partidului, cu focus, a insistat noul lider social-democrat, pe oamenii aflati atat in tara, cat si in strainatate, la munca. „Vocatia noastra, de partid de stanga, este de a face politica pentru oameni (…) Vom face politica oamenilor multi (…) a celor care inoveaza, care creeaza”, a anuntat Dragnea.

Nu in ultimul rand, actualul numar 1 in Partidul Social Democrat da de inteles ca si-ar dori ca tinerii sa aleaga PSD si sa aiba un cuvand de spus in partid. „Avem nevoie de oameni noi, de idei proaspete”, a conchis Dragnea.

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger