AcasăPoliticaDragnea a anuntat un calendar de masuri: Tot ceea ce am promis...

Dragnea a anuntat un calendar de masuri: Tot ceea ce am promis in campanie va fi respectat la virgula

In cadrul primei conferinte de presa organizate dupa alegerile parlamentare in urma carora social-democratii au obtinut 221 de mandate, Liviu Dragnea a tinut sa mentioneze ca „acest nivel de incredere ne obliga sa abordam cu toata seriozitatea guvernarea”, dar n-a trecut cu vederea faptul ca, desi campania electorala s-a incheiat, „au continuat atacurile murdare la adresa mea cat si la adresa unor colegi de-ai mei”, amintind ca „PSD a castigat fara echivoc si fara dubiu aceste alegeri”.

Totodata, seful PSD a amintit ca „romanii nu au votat nici pentru un guvern tehnocrat, nici pentru un guvern liberal” si ca aceia „care ignora sau vor sa ignore votul profund democratic al romanilor, din 11 decembrie, nu numai ca gresesc, dar incalca vointa cetatenilor care au votat duminica”.

Dragnea a precizat, totodata, si faptul ca a cerut atat redactarea formei proiectului de guvernare, pe fondul prezentat in campania electorala, dar si a proiectului de buget si a actelor normative necesare implementarii masurilor prevazute in programul in cauza. „Tot ceea ce am promis si am prezentat, fara exceptie, in timpul campaniei va fi respectat la virgula. Orice masura, cifra, actiune care a fost prinsa in programul nostru de guvernare va fi respectata fara niciun fel de ezitare”, a asigurat liderul social-democrat.

Fara CASS pentru pensionari, gratuitate pentru studenti la calatoriile cu trenul

Totodata, Dragnea a trecut in revista mai multe masuri, precum si calendarul pe care social-democratii isi propun sa il respecte in implementarea lor, mentionand ca va exista o echipa de monitorizare a activitatii Guvernului. Dintre aceste masuri, amintim cateva, si anume: eliminarea celor 102 taxe, cresterea salariului minim la 1.450 de lei, dupa investirea Guvernului, eliminarea constributiilor de sanatate pentru toti pensionarii, dar si demararea unui program privind Hepatita C F3, cresterea burselor studentesti, dar si a pensiei minime la 520 de lei. De asemenea, Dragnea a anuntat ca se vizeaza reducerea impozitului in cadrul microintreprinderilor, desfiintarea comisiilor de specialitate din Sanatate care aproba tratamentul necesar, in asa fel incat tratamentul sa inceapa imediat dupa diagnosticare.

Locuinte pentru tineri

De la 1 martie, se are in vedere publicarea caietelor de sarcini privind programul locuintelor pentru tineri, si anume construirea unui prim calup de 500, dar si plata subventiilor pentru agricultura, pentru ca, o luna mai tarziu, adica din aprilie, sa intre in vigoare aprobarea legii preventiei, transportul gratuit pentru studenti, pe calea ferata, dar si demararea procedurilor in privinta unui program de achizitionare a 3.000 de ambulante pentru fiecare sat din Romania.

Constructii de spitale, crese si gradinite

Acelasi Dragnea a anuntat, totodata, faptul ca de la 1 iunie se vor face pasi suplimentari in privinta dotarii Armatei, pentru ca de la 1 iulie sa se aiba in vedere adoptarea legii salarizarii unitare, a punctului de pensie la 1.000 de lei, in 2017, precum si demararea constructiei spitalului republican in Bucuresti si a 8 spitale regionale. De la inceputul lunii august, viitorul Guvern are in vedere demararea licitatiei privind constructia a 500 de crese din gradinite, pentru ca de la debutul lunii urmatoare sa se demareze procedurile de achizitie a cel putin 20 de avioane TAROM.

547 afisari

2 COMENTARII

  1. BRAVO !!domnule DRAGNEA …..tineti-va tare ,pe pozitia ,ca aveti sustinerea poporului….daca programul acesta, 70 la 0/0 se realizeaza veti ramane in istoria ROMANIEI!….spuneti STOP tradatorilor si va mai rog ceva …luati masuri ca SRI-ul sa fie al romanilor ,NU al spionilor si tradatorilor de tara ,ce s-au „scolit afara „pe banii dusmanilor de moarte al acestei tari!!!…..TRAIASCA ROMANIA si Doamne’ajuta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger