Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Dragnea a anuntat calendarul investirii noului Guvern/ Cand ar vrea Grindeanu sa aiba loc prima sedinta a Executivului

Dragnea a anuntat calendarul investirii noului Guvern/ Cand ar vrea Grindeanu sa aiba loc prima sedinta a Executivului

Autor:

La cateva ore de cand din directia Cotrocenilor s-a facut public faptul ca presedintele Iohannis l-a acceptat pe Sorin Grindeanu ca premier, semnand decretul de desemnare, Liviu Dragnea a iesit in fata presei si a anuntat un calendar al investirii noului Executiv.

 

premier desemnat Dragnea a anuntat calendarul investirii noului Guvern/ Cand ar vrea Grindeanu sa aiba loc prima sedinta a Executivului”Asa dupa cum ati vazut si dvs si toata tara noi am dat dovada de maxima rabdare, intelegere si intelepciune (…) am pus deasupra interesul Romaniei de a avea o stabilitate politica ce ne da posibilitatea de a pune in practica programul nostru de guvernare votat de romani”, si-a inceput Dragnea discursul sustinut la Parlament, vineri dupa-amiaza, nu inainte de a aminti opiniei publice faptul ca nu seful PSD a fost propus ca premier, cum multi s-ar fi asteptat, ca prima propunere a fost respinsa fata motivare, dar si ca desemnarea lui Grindeanu s-a facut cu o intarziere ”nejustificat de mare”. ”N-am inteles de ce n-a fost desemnat ieri dl Sorin Grindeanu. (…) Am asteptat pana in ultima clipa”, a adaugat seful PSD, care a subliniat ca daca aceasta desemnare nu s-ar fi facut in timpul zilei in curs, s-ar fi luat in calcul demararea, saptamana viitoare, procedurilor parlamentare astfel incat sa ”instalam totusi guvernul de care Romania are nevoie”.

Amintind, printre altele, faptul ca se amana cu o luna marirea salariului minim cu o luna, adica pana la 1 februarie, la fel cum se amana si eliminarea contributiilor la sanatate pentru pensionari, Dragnea a precizat, in aceeasi conferinta sustinuta in formula de trei, adica alaturi de Grindeanu si Tariceanu, calendarul investirii noului Executiv, care presupune ca miercuri, pe 4 ianuarie, vor avea loc atat audierile in comisiile de specialitate si votul de investitura, dar si consultarile cu UDMR-ul si grupul minoritatilor nationale. Acelasi sef al PSD a anuntat ca vor propune ca miercuri la ora 19 sa aiba loc si ceremonia de depunere a juramantului pentru membrii Guvernului. In acest sens, sefii din Coalitie ii vor trimite presedintelui o scrisoare.

De altfel, premierul desemnat Grindeanu a anuntat ca, daca programul se va respecta, ar urma sa aiba loc o prima sedinta a noului Guvern miercuri seara, de la ora 21.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!