Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Dosarul Revolutiei. Iliescu: Acum sa tot stam sa plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate…

Dosarul Revolutiei. Iliescu: Acum sa tot stam sa plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate…

Autor:

Declaratii care ar putea sa ii rascoleasca pe apropiatii celor care au avut de suferit de pe urma evenimentelor sangeroase din decembrie 1989, din Capitala si alte orase mari ale tarii.

 

ION ILIESCU FANE 206 Dosarul Revolutiei. Iliescu: Acum sa tot stam sa plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate...

Ion Iliescu, primul presedinte al Romaniei de dupa Revolutia din '89

Primul sef al statului de dupa perioada comunista e de parere ca trecutul e trecut si nu ar trebui dezgropat. Mai mult, Iliescu vede Revolutia ca pe un ‘moment de istorie’ si considera ca e nevoie de concluzii politice in aceasta chestiune. “Nu stiu cui slujeste asa ceva. Alminteri, nicio problema”, a raspuns Iliescu unei intrebari in privinta redeschiderii dosarului Mineriadei, dar si al Revolutiei. “Ce rost are sa dezgropam asa…?”, s-a intrebat apoi fostul presedinte, prezent, joi, la Senat.

Cand i s-a pus in vedere faptul ca rudele victimelor Revolutiei inca nu au depasit acest moment, Iliescu a replicat: “bun, eu inteleg pe cei care au avut pierderi, dar asta a fost caracterul cel mai radical (…) din tot arealul nostru. La noi a  fost o miscare radicala de inlaturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolutia din decembrie (1989-n.r) a insemnat sacrificii umane. Acum sa tot stam sa plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societatii romanesti…”.

Declaratiile vin la scurta vreme dupa ce s-a aflat ca 17 romani care au reclamat au avut castig de cauza la CEDO, in fata statului roman, in privinta dosarului Revolutiei, obtinand despagubiri de `15.000 de euro.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!