AcasăPoliticaDosarul Referendumului, la ultimul termen. Liviu Dragnea, la Instanta Suprema

Dosarul Referendumului, la ultimul termen. Liviu Dragnea, la Instanta Suprema

UPDATE 2 –Procesul in dosarul Dosarul Referendumului s-a incheiat miercuri, iar judecatorii Instantei Supreme au decis ca vor pronunta verdictul miercuri, pe 6 mai. Asadar, sentinta in acest caz va fi anuntata, cel mai probabil, peste doua saptamani.

La plecarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, social-democratul Dragnea si-a declarat, o data in plus, nevinovatia fata de faptele care i se imputa, de catre procurorii anticoruptie. Intrebat in legatura cu solicitarea procurorului, respectiv in privinta solicitarii unei pedepse cu execiutare in cazul fosutlui secretar general al PSD, Liviu Dragea a raspuns: „La mine au cerut pedeapsa cu executare, da, am auzit si eu. (…) Sper ca instanta hotaraste, nu procurorul”.

UPDATE – Procurorul DNA cere sentinta cu executare in cazul fostului vicepremier. Potrivit televiziunilor de stiri, reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie nu a dat si un cuantum al pedepsei cerute, motivand ca doar judecatorul poate face acest lucru.

O noua zi importanta pentru Liviu Dragnea si restul zecilor de persoane cercetate in „Dosarul Referendumului”, organizat, in 2012, in legatura cu suspendarea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu.

Miercuri, pe 22 aprilie, are loc ultimul termen in acest dosar. Verdictul va fi anuntat la capatul unui proces care a durat peste un an si jumatete.

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a ajuns in aceasta dimineata la Instanta Suprema, unde va sustine ultimul cuvant in acest proces, inainte ca magistratii Inaltei Curti sa pronunte sentinta.

Social-democratul s-a declarat increzator ca va fi achitat. „Eu vin, ca de obicei, cu ganduri curate. (…) Eu sper sa fiu achitat, pentru ca n-am gasit in rechizitoriu vreo proba prin care sa se dovedeasca (…) faptele pentru am fost trimis in judecata”, a spus fostul ministru de Interne.

Va amintim ca Dragnea este acuzat de catre procurorii anticoruptie de folosirea “influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

Atat Liviu Dragnea, la acel moment secretar general al PSD, cat si alte aproximativ 70 de persoane, au fost trimise in judecata in acest dosar, in toamna anului 2013.

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger