AcasăPoliticaDosarul lui Ontanu, trimis in instanta

Dosarul lui Ontanu, trimis in instanta

Fostul primar Neculai Onțanu a aflat decizia instanței: condamnare cu suspendare

Fostul primar al sectorului 2 va ajunge, asemeni celorlalte persoane vizate in dosarul instrumentat de procurorii DNA, in fata magistratilor Curtii de Apel din Capitala.

In timp ce fostul edil e cercetat pentru luare de mita, asemeni fostului secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucuresti, acesta din urma avand, totodata, trecut in dreptul numelui sau si acuzatia de spalare de bani – ambii aflandu-se la acest moment in arest preventiv-, avocata Loredana Radu, plasata in arest la domiciliu, va ajunge in fata instantei, de aceasta data ca inculpat, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani. In aceeasi cauza a fost deferit instantei si Aurel Radu, cercetat tot pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Din rechizitoriul facut public, joi dimineata, din directia DNA, prin intermediul unui comunicat rezulta, printre altele, faptul ca fostul edil Ontanu a fost trimis in judecata dupa ce procurorii ar fi constatat ca „Ontanu Neculai, in perioada 2006 – 2007, in calitate de primar al Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991. asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2”, dar si ca, in aceeasi perioada, „a pretins, iar dupa emiterea titlului de proprietate a primit in mod indirect, o suprafata totala de teren de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din sectorul 2 – o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele doua persoane sunt inculpatii Radu Loredana Claudia si Radu Aurel”.

author avatar
Cristina Stefan
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger