AcasăPoliticaDosarul fostului sef al Camerei, Bogdan Olteanu, ajunge in instanta

Dosarul fostului sef al Camerei, Bogdan Olteanu, ajunge in instanta

Bogdan Olteanu sustine ca scaderea natalitatii va pune mari presiuni pae bugetul statului

Cercetat la momentul de fata in arest la domiciliu, fostul politician care a ocupat, in urma cu aproape opt ani, a treia functie in stat va ajunge in fata magistratilor Curtii Supreme.

Totul ca urmare a faptului ca procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta – mai exact ca ar fi primit nu mai putin de un milion de euro, precum si sustinere electorala de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vintu-n.r) in privinta numirii lui Mihaiu in postura de guvernator al Deltei Dunarii – au decis trimiterea cauzei in instanta.

Totodata, procurorii au anuntat, marti, faptul ca propun inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura a controlului judiciar, in cazul lui Olteanu, dar si ca s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri apartinand fostului liberal. Mai exact, „avand in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor detinute de inculpat pentru a servi la confiscarea prin echivalent a sumei de un milion de euro, precum si dispozitiile art. 20 din legea 78/2000, care prevad ca in situatia infractiunilor de coruptie, luarea masurilor asiguratorii este obligatorie, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului”, transmit procurorii intr-un comunicat.

Anchetatorii anticoruptie noteaza si faptul ca in cazul de fata sunt cercetate in continuare si alte persoane, doar ca respectivele cauze au fost disjunse de cea a lui Bogdan Olteanu.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger