AcasăPoliticaDoi romani rapiti in Nigeria, eliberati. Oamenii se aflau la munca

Doi romani rapiti in Nigeria, eliberati. Oamenii se aflau la munca

(sursa foto: mae.ro)

Anuntul privind rapirea si eliberarea celor doi barbati de origine romana, luati ostatici pe 20 ianuarie, insa eliberati, din fericire, in urma cu doua zile, a fost facut chiar de catre seful Diplomatiei romane, odata ce chestiunea alarmanta a fost rezolvata cu bine.

(sursa foto: mae.ro)

In acest sens, de indata ce s-a aflat despre situatia romanilor, a fost activata o celula de criza la MAE, dupa cum a precizat insusi ministrul roman de Externe, vineri, intr-o conferinta de presa.

Romanii nu au fost rapiti de islamisti, ci au ajuns pe mainile unor indivizi – membri ai unei grupari care ar fi vrut bani pentru eliberarea celor doi.  „Dupa ce am eliminat suspiciunea initiala, care (…) a fost cea mai serioasa si anume ca ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicala Boko Haram, am eliminat aceasta ipoteza din analiza noastra, fiind vorba de o grupare criminala, care avea ca obiectiv principal obtinerea de rascumparari pentru eliberare”, a precizat Bogdan Aurescu, seful MAE.

Situatia a fost rezolvata, insa, fara sa fie platita vreo suma de bani, tot Aurescu fiind cel care a anuntat ca „statul roman nu a platit nicio recompensa in acest caz”.

S-a intamplat pe 20 ianuarie, cei doi romani aflati la munca in Nigeria redobandindu-si libertatea si, linistea – pana la urma-  in decursul zilei de miercuri.

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger