AcasăPoliticaDodon, noul presedinte al Republicii Moldova: "Voi fi presedintele tuturor"!

Dodon, noul presedinte al Republicii Moldova: „Voi fi presedintele tuturor”!

Socialistul rusofil Igor Dodon este, conform rezultatelor anuntate oficial de dincolo de Prut, dupa procesarea a 99, 90% dintre procesele verbale intocmite dupa turul secund al scrutinului prezidential de dincolo de Chisinau, noul presedinte al Republicii Moldova.

La finele unei zile in care s-au remarcat, pe langa o mobilizare exemplara din directia Diasporei, si probleme ce multora le-au amintit de situatia de acum doi ani, de la prezidentialele din Romania, avand in vedere faptul ca mai multe sute de persoane care si-ar fi dorit sa voteze fie au ramas asteptand la cozi in fata institutiilor din afara Moldovei, fie au aflat ca s-au terminat buletinele de vot, Igor Dodon a fost declarat castigatorul alegerilor.

Socialistul a obtinut 52,29% din voturile exprimate in turul II, in timp ce adversara sa cu optiuni proeuropene, Maia Sandu, doar 47, 71%, conform celor mai recente date oficiale, anuntate luni la ora 10.

Dodon a sustinut deja un discurs in calitate de viitor lider de la Chisinau, in care a tinut sa sublinieze ca va fi si liderul celor care nu i-au dat votul la recentele alegeri. „Inteleg foarte bine responsabilitatea ce-mi revine incepand de azi (…) va promit, stimati cetateni, ca voi fi presedintele tuturor”, a sustinut Igor Dodon.

La randul sau, Maia Sandu a iesit in fata presei, multumindu-le celor care s-au mobilizat pentur a iesi la vot, indeosebi celor din Diaspora. Nu a trecut cu vederea faptul ca la ambasadele de la Bucuresti, Londra, Paris sau Bologna s-au terminat buletinele de vot inainte ca toti cei care ar fi dorit sa-si exprime optiunea electorala sa poata face acest lucru. „Dupa o campanie murdara am fost martori, astazi (duminica-n.r), a unei zile de alegeri pline de incalcari”, a acuzat Sandu, dupa aflarea primelor rezultate partiale ale turului II.

Nemultumiti, mai multi moldoveni au iesit in strada, in fata sediului Ambasadei Republicii Moldova si, respectiv, a Comisiei Electorale Centrale, scandand „Vrem sa votam!” si „Demisia!”, sperand ca problemele invocate isi vor gasi rezolvare.

In ciuda acestor incidente, urnele s-au inchis, buletinele de vot introduse in urne numarate, iar la finalul acestui proces s-a anuntat noul presedinte moldovean, primul ales prin vot direct, dupa 20 de ani. Numele sau este, asadar, Igor Dodon. Politicianul are 41 de ani, este economist de profesie, deputat in actualul Parlament si a candidat la scrutinul prezidential din partea Partidului Socialist din Republica Moldova, pe care il conduce. E casatorit cu Galina Dodon si are trei baieti – Vlad Nocolae si Bogdan.

Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

author avatar
Cristina Stefan
304 afisari

1 COMENTARIU

  1. Incepi simplu si comod! Castigi bani part-time! Lucru la domiciliu! Un film unic! Castiga si tu bani! Promovam cel mai socant subiect de film! Fii pregatit pentru ceva revolutionar! Un sistem cu totul special! Drum spre succes! Cel mai bun regizor ne asteapta! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger