Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » DNA-ul cere aviz de la Senat in privinta unui ministru din actualul Guvern

DNA-ul cere aviz de la Senat in privinta unui ministru din actualul Guvern

Autor:

Directia Nationala Anticoruptie solicita incuviintare pentru inceperea urmaririi penale in cazul unui oficial din cadrul actualului Cabinet. Este vorba despre Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

 

big viorelilie DNA ul cere aviz de la Senat in privinta unui ministru din actualul GuvernCererea vine pe fondul perchezitiilor facute de DNA la inceputul lunii in curs, la Palatul Victoria, unde se afla sediul ministerului condus de Ilie. Solicitarea formulata de DNA este adresata Senatului, pentru ca ministrul este membru al acestei Camere a Legislativului, si are in vedere un concurs – cu proba scrisa datand din 31 iulie anul curent – despre care reprezentantii DNA sustin ca “au rezultat indicii ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant”.

Reprezentantii DNA mentioneaza si faptul ca solicitarii i-au fost anexate si referatul procurorilor, dar si copii ale dosarului de urmarire penala. “In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ILIE Viorel, senator in Parlamentul Romaniei si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale“, se arata in comunicatul DNA facut public vineri.

sursa foto: gov.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!