AcasăPoliticaDNA, mutare surpriza in cazul Sova

DNA, mutare surpriza in cazul Sova

Dupa votul care l-a salvat pe Dan Sova, Directia Nationala Anticoruptie vrea sa-si bage nasul prin hartoagele Senatului.  Cererea, care i-a luat prin surprindere pe parlamentari, a fost insa respinsa pe motiv ca nu respecta procedura.

Pesedistul Dan Sova le da batai de cap senatorilor

DNA a transmis o adresa prin care a solicitat Senatului sa predea toate inscrisurile privind urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, in 2014 si 2015, precum si documentele in cazul senatorului Dan Sova. Initial, conducerea Senatului a dat de inteles ca va raspunde favorabil cererii formulate de procurori. „Este o solicitare inedita, as spune, pana in momentul de fata, dar cred ca in spiritul colaborarii interinstitutionale nu exista niciun fel de opreliste”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Dupa ce au studiat mai bine documentele, senatorii au ales sa paseze problema in curtea Ministerului Justitiei.  „Decizia este axata pe elementul de fond si pe elementul de forma. (…) In problema de fond nu exista niciun fel de retinere, sunt decizii si documente publice. Ele vor fi transmise de indata ce, si acum trec la partea a doua, chestiunea de forma institutionala, comunicarea va fi facuta conform regulilor institutionale care trebuie sa functioneze intre Parlament si Justitie. Prin urmare, cererea trebuie sa fie adresata de ministrul Justitiei, ca urmare a solicitarii facute de Parchet, de DNA, asa cum s-a procedat si in alte cazuri. De aceea, BP a hotarat sa sesizeze ministrul Justitiei, caruia sa ii solicitam ca adresarea sa fie facuta conform regulilor procedurale.

Senatorul i-a parat pe procurori la ICCJ

In timp ce procurorii cauta sa puna mana pe arhiva Senatului, pesedistul Dan Sova a depus o contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care acuza DNA de tergiversarea anchetei in cazul sau, solicitand totodata accelerarea procedurilor. Depusa inca de pe data de 9 aprilie, contestatia urmeaza sa fie analizata astazi de un judecator de drepturi si libertati.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger