AcasăPoliticaDNA cere documente Senatului. Tariceanu: Este o solicitare inedita

DNA cere documente Senatului. Tariceanu: Este o solicitare inedita

In conditiile in care s-a aflat ca procurorii anticoruptie s-au adresat Senatului, solicitand o serie de documente in legatura, printre altele, cu un dosar in care este cercetat un ales ajuns in vizorul DNA, presedintele Camerei Superioare a Parlamentului a confirmat informatia.

Calin Popescu Tariceanu a precizat, totodata, ca decizie in privinta celor doua solicitari ale Directiei Nationale Anticoruptie va fi luata in cadrul Biroului Permanent al Senatului. Una dintre aceste cereri vizeaza anumite inscrisuri pe care procurorii DNA vor sa le fie transmise, in privinta senatorului PSD Dan Sova, in cazul caruia a fost solicitata incuviintarea retinerii si arestarii preventive, cerere respinsa, insa, in urma votului dat in plenul Senatului, pe 25 martie. „Sunt doua solicitari din partea DNA, care practic formuleaza catre Senat o cerere de transmitere a inscrisurilor, a documentelor, referitoare la dosarul 122/2014 si, asa cum e normal in astfel de cazuri, o astfel de solicitare intra in discutia Biroul Permanent si (…) sigur ca vom trata in mod oficial si procedural aceasta solicitare”, a explicat presedintele Senatului.

Tariceanu a adaugat ca, desi aceasta cerere a procurorilor DNA este una iesita din tipare, din punctul sau de vedere nu exista motive pentru care sa nu fie dat curs solicitarii institutiei anterior mentionate. „Este o solicitare inedita as spune, pana in momentul de fata, dar, in spiritul colaborarii inter-institutionale si pentru ca Parlamentul trebuie sa arate ca este o institutie transparenta (…) nu exista niciun fel de opreliste din punctul meu de vedere pentru a furniza toate documentele relevante in acest caz”, a conchis Tariceanu.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger