AcasăPoliticaDNA cere Camerei aviz pentru urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu

DNA cere Camerei aviz pentru urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu

Demers dupa demers in cazul „Microsoft 2”, in prima zi in care s-a decis extinderea anchetei, in baza unor probe noi. Cel mai recent in vizeaza pe Eugen Bejinariu, deputatul PSD sucevean in cazul caruia anchetatorii anticoruptie vorbesc de suspiciuni de abuz in serviciu, in dosarul al carui prejudiciu a fost estimat la peste 66 de milioane de dolari.

Pe langa faptul ca au decis demararea actiunii penale in cazul a doi fosti sefi din cadrul Microsoft Romania, dar si a afaceristului Claudiu Florica, cei trei fiind plasati sub control judiciar, pentru complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata, procurorii au facut formalitatile necesare obtinerii unui aviz din directia Parlamentului.

Si anume, sefa DNA a transmis Parchetului General o cerere vizandu-l pe Eugen Bejinariu, actualmente deputat, dar fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004. Suspiciunea ce planeaza in cazul actualului ales al neamului este de abuz in serviciu, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Din cate au anuntat procurorii, in cursul dupa-amiezii de luni, cererea care va ajunge sa fie supusa votului plenului Camerei Deputatilor va fi insotita de nu mai putin de 28 de volume cu copii ale dosarului de urmarire penala.

Iata, mai exact, cum isi motiveaza procurorii cererea in cazul lui Bejinariu:

„In calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice, Bejinariu Eugen a exercitat urmatoarele activitati:

– a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice,

– a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat,

– a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica.

In aceasta modalitate in care s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu in valoare totala de 66.965.343 USD repercutat in dauna statutului, iar pe de alta parte – un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH”.

240 afisari

1 COMENTARIU

  1. In tarile FOSTE membre ale CAER , dupa incheierea razboiului rece, TRANZITIA inseamna si un progres cat de mic, in Ro efectul LOVITURII DE STAT din dec 1989 este un soi de PARALIZIE A SOCIETATII care a codus la prabusirea TARII. Economia a fost distrusa la fel si subsistemele sistemului social precum, sanatatea, invatamantul, siguranta nationala, etc. Populatia ACTIVA si CREERELE LUMINATE au emigrat MASIV datorita programelor criminale facute de catre guvernanti si Parlamentari. Vatra romaneasca stramoseasca e vanduta cu hectaru, astfel ca pamantul ne fuge la propriu de sub picioare. Toate acestea se intampla pt ca, sistemul politic, clasa politica postcomunista este alcatuita din grupari infractionale de crima organizata numite formatiuni politice care se tot regrupeaza in stil mafiot in numele inoiri partidelor incercand aburirea poporului.PROSTIA si INCOMPETENTA SUNT ACOPERITE DE DIPLOME FALSE SI DOCTORATE IAR HOTIA, BANDITISMUL si mafiotismul SUNT APARATE DE CATRE IMUNITATI DE TOT FELUL SI DE CATRE JUSTITIA CE FUNCTIONEAZA CA UN SRL PE PLACUL CELOR CE AU CAPTURAT RO DUPA 1990
    TRECEREA DE LA SOCIETATEA CAPITALISMULUI DE CUMETRIE, SALBATIC SI OLIGARHIC instalat in Ro dupa 1990 (timp de 27 de ani) de catre asa zisa clasa politica PATRIHOATA, TRADATOARE la CAPITALISMUL POPULAR (care era normal a se dezvolta in Ro dupa 1990, ca in Suedia, Danemarca, Norvegia, Polonia, etc) CONTROLAT IN MOD DEMOCRATIC DE CATRE MEMBRI SOCIETATII, nu se va putea realiza decat printr-o REVOLUTIE fie ea si de CATIFEA. Mecanismele ortodoxe, civilizate, progresesiste ale unei propagande politice si economice necesare dezvoltarii nationale in interesul general al societatii romanesti sunt anihilate de catre “agenturi bine puse la punct” ale OLIGARHILOR si MAFIOTILOR interni si externi, care pot fi biruiti doar de catre un tot unitar al ELITISTILOR NATRURALI si “talpa tarii” care trebuie constientizata ca numai CAPITALISMUL POPULAR poate da stabilitate vesnica unui sistem social echitabil.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger