Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Discutii ministrul Apararii-ambasadorul SUA, inclusiv despre rachetele Patriot

Discutii ministrul Apararii-ambasadorul SUA, inclusiv despre rachetele Patriot

Autor:

Adrian Tutuianu si Hans Klemm s-au aflat, miercuri, la aceeasi masa a discutiilor, la sediul Ministerului Apararii. Intrevederea a avut loc la doua saptamani de cand cel dintai a fost numit in fruntea MApN.

 

intrevedere Discutii ministrul Apararii ambasadorul SUA, inclusiv despre rachetele PatriotDiscutiile au vizat cestiuni de interes pentru ambele tari, printre ele Parteneriatul Strategic Romania-SUA, contracararea ISIL/DAESH, dar si despre posibila achizitie a unor rachete Patriot.

In aceasta privinta, din cate s-a transmis din directia MApN-ului, printr-un comunicat, “ambasadorul Klemm a felicitat autoritatile romane in contextul anuntului facut de Agentia de Cooperare pentru Aparare si Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achizitie a sapte sisteme de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configuratia 3 plus”.

Pe de alta parte, se doreste a se sti ca oficialul guvernamental aflat in fruntea MApN “a exprimat convingerea ca realizarea acestui program va intari capacitatea de aparare a Romaniei, va consolida flancul estic al Aliantei si va dezvolta si consolida Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA. Ministerul Apararii Nationale precizeaza faptul ca va informa periodic opinia publica referitor la derularea programului de inzestrare cu sistemele HSAM”.

foto: mapn.ro/Valentin Ciobirca


1 Comentariu la Discutii ministrul Apararii-ambasadorul SUA, inclusiv despre rachetele Patriot

  1. Sistemul este impenetrabil, dar dacă s-ar investi 4 miliarde dolari în cercetarea de la Măgurele, s-ar rezolva şi cu metroul în Sudul Capitalei şi poate că am avea rachetele noastre, mai intercontinentale decât cele nord-coreene!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!