AcasăPoliticaDian Popescu a plecat din PNL si a trecut la ALDE. Ce...

Dian Popescu a plecat din PNL si a trecut la ALDE. Ce spune Tariceanu despre situatia senatorului

Odata ce parlamentarul liberal de Gorj a anuntat ca a hotarat sa paraseasca randurile formaitunii conduse de Gorghiu si Blaga, anuntand si cateva dintre motivele care l-au facut sa schimbe partidul, dar si grupul senatorial, au si aparut comentarii in privinta deciziei sale.

Dian Popescu a confirmat ca a ales sa faca un pas de la PNL la ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, pe contul personal de Facebook, prin intermediul unor postari din care rezulta ca a decis sa plece din randul liberalilor fiind nemultumit de anumite aspecte interne. „A sosit clipa in care nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusa de oameni care nu au nici o legatura cu liberalismul”, noteaza Dian Popescu.

Mai mult, senatorul se declara nemultumit de actuala conducere a filialei Gorj, organizatie in fruntea careia s-a aflat el insusi la un moment dat. „Timp de 25 de ani am luptat in judetul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de fosti membri ai PSD si PPDD (…). Este o rusine!  Nu pot sa accept ca, la 26 de ani de la Revolutie, PNL sa fie condus de un fost lider al FSN din 1990 si de oameni care nu au nici o legatura cu liberalismul”, conchide Dian Popescu.

In replica, purtatorul de cuvant al PNL a precizat, dupa ce opinia publica a aflat despre pasul facut de ex-senatorul liberal, ca Popescu fusese propus pentru excludere de filiala gorjeana a partidului, din  care acessta din urma facea parte, fiind invocate recent-adoptatele criterii de integritate pentru liberali.

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu i-a tinut partea noului membru al ALDE, despre care a mentionat ca, stiut fiind faptul ca a primit, in prima instanta, o condamnare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu, ca nu este vorba despre o acuzatie de coruptie, si nici despre o condamnare definitiva in cazul lui Dian Popescu. „El este acuzat nu de coruptie, ci de complicitate la trafic de influenta (…) deci nu direct, nu este condamnat definitiv. Cred ca (…) orice cetatean beneficieze de prezumtia de nevinovatie, pana la condamnarea definitiva (…) alte comentarii nu am ce sa fac. Cred ca, in general, fata de oricine- indiferent ca-sunt oameni politici sau nu – ca trebuie sa ne ferim sa ne pronuntam noi. Justitia nu o facem noi (…) (se face-) prin instanta”, e de parere co-presedintele ALDE.

Anul trecut in noiembrie, Dian Popescu a fost condamnat, de Curtea Suprema, la cinci luni de inchisoare cu suspendare, intr-o cauza in care este cercetat pentru abuz in serviciu. Decizia este doar in prima instanta, nefiind, drept urmare, una definitiva.

sursa foto: facebook.com/dianpopescu

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger